Kãna Trio

Keep an eye Swinging Sunday Klassiek in de tuin met brunch
zo 2 jul 10:15
2 jul
10:15

Kãna Trio - Keep an eye Swinging Sunday Klassiek in de tuin met brunch

Prijs inclusief concert en luxe brunch  €28,50 p.p. 

Keep an Eye* geeft samen met Festival Wonderfeel en Singer Laren jong aanstormend klassiek talent een ‘buitengewoon’ podium, zoals Kāna Trio.

Geïnspireerd door het multiculturele karakter van Rotterdam, is het slagwerktrio in 2020 opgericht door Hugo Pereira, João Sequeira (Portugal) en Rens Rutten (Nederland). De slagwerkers studeren samen aan Codarts Rotterdam in de klas van Chris Leenders en Ramon Lormans. Het trio deelt de gemeenschappelijke interesse om door associatie met andere kunstvormen en stijlen, de discipline percussie verder te ontwikkelen. Op deze manier wil het trio het standaard kamermuziekconcert omvormen tot een volwaardige ervaring. De trio-setting in slagwerk is grotendeels onontgonnen gebied, aangezien het beschikbare repertoire relatief klein is in tegenstelling tot kwartet of duo. Dit zet het trio aan tot creativiteit en het zoeken naar nieuwe manieren om een brug te slaan tussen het grote publiek en een mix van klassieke arrangementen en hedendaagse muziek.

De jonge slagwerkers wonnen o.a. het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2022.

"De jury was onder de indruk van het bezwerende, haast symbiotische samenspel van het Kāna Trio. Van het enorme kleurenpalet, dat reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld", aldus juryvoorzitter Frank van den Brink.

Op het programma staan o.a. werken van Bach, Ravel en Philip Glass. 

Programma: 
09.45 - 10.00 Inloop
10.15 - 11.00 Aanvang concert
11.00 - 12.30 Brunch

Klik hier voor het bestellen van tickets 

*Samen met toon- en kleuraangevende opleidingen en festivals in Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye startende, getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek.