Van Vlissingen Art Foundation Prijs

29 november 2022 - 8 januari 2023
di 29 nov - zo 8 jan
29
nov
-
8
jan

Van Vlissingen Art Foundation Prijs

Van Vlissingen Art Foundation brengt talentvolle Nederlandse beeldend kunstenaars voor het voetlicht. Jaarlijks selecteert de stichting een veelbelovende kunstenaar. Die reist vervolgens naar een bestemming naar keuze, waar diens inspiratie volledig tot bloei kan komen. Hieruit vloeit vervolgens nieuw werk voort.

Om het verloren coronajaar in te halen, brengt de stichting dit jaar niet één, maar twee kunstenaars onder de aandacht. 

Floris Felix
Al in 2021 koos de stichting voor hedendaagse kunstenaar Floris Felix. Ter inspiratie reisde hij een maand lang door Italië. Aangewakkerd door de gedachten aan mozaïeken kerkhemelen, eeuwenoude palazzo’s, gouden Madonna’s, engelen, aura’s en aureolen, God’s oog en Fellini’s herinneringen, vertaalde dit zich in nieuwe werken met het menselijk lichaam als uitgangspunt en de nadruk op kleur.

Marie Reintjes
Marie Reintjes werd door de stichting geselecteerd als ‘Kunstenaar van het Jaar 2022’ en exposeert samen met Floris Felix haar nieuwe werk.

Marie Reintjes vertrok voor inspiratie in mei 2022 naar IJsland: het ‘land van vuur en ijs’, Vikingen en diepgeworteld bijgeloof. De fascinatie voor de overweldigende natuur en de drang om nieuwe dingen te ontdekken, zien en leren, waren voor haar de belangrijkste motivatie om voor IJsland te kiezen. Het landschap met kleuren en texturen die in Nederland niet voorkomen, gaven haar nieuw elan voor haar schilderijen.

Naast groei in m’n werk, heeft het winnen van deze prijs me zoveel zelfvertrouwen gegeven.

Floris Felix