ADAM Quartet (strijkkwartet)

Klassiek concert
Concertserie SEM en Singer Laren
vr 7 apr 11:00 - 11:45
7 apr
11:00 - 11:45
  • 7 apr
    11:00 - 11:45
    € 8,50 p.p. inclusief koffie/thee, exclusief museumbezoek
    Tuinkamer

ADAM Quartet (strijkkwartet)

€ 8,50 p.p. inclusief koffie/thee, exclusief museumbezoek 

Klik hier voor het boeken van een tijdslot voor het museum.

Programmatekst:
Het ADAM Quartet presenteert een programma boordevol kleuren en folklore, passend bij de tentoonstelling Kees van Dongen – durf en verleiding.  ADAM speelt werken van drie componisten die ieder op hun beurt samenwerkingen aangingen met de beroemde, destijds baanbrekende Russische choreograaf Diaghilev om te componeren voor de Ballets Russes, een Russisch balletgezelschap dat zich tussen 1909 en 1929 in Parijs vestigde. Ook Kees van Dongen trok begin 20ste eeuw naar Parijs, waardoor deze kunstvormen qua stijlperiode en tijdsgeest praktisch hand in hand gaan. 

Biografie:
Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam maakt het kwartet sinds 2020 deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en tot nu toe masterclasses ontvingen van o.a. Marc Danel, Pavel Fischer, Dmitri Ferschtman en Luc-Marie Aguera. Het jonge ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni festival en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredenburg en de MIRY concertzaal te Gent. Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en radio- uitzendingen zoals Podium Witteman, AVROTROS spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds.

Concertserie SEM en Singer Laren

Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Mede dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Holland, zijn zeven verrassende programma’s samengesteld.

Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl