Duo Royale (viool en harp) & Marina Meerson (viool)

Klassiek concert
Concertserie SEM en Singer Laren
vr 2 dec 11:00 - 11:45
2 dec
11:00 - 11:45
  • 2 dec
    11:00 - 11:45
    € 8,50 p.p. inclusief koffie/thee
    Tuinkamer

Duo Royale (viool en harp) & Marina Meerson (viool)

Biografie:
Violiste Hoei Lien The en harpiste Emilie Bastens kennen elkaar sinds de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vormen sinds langere tijd Duo Royale. Hoei Lien speelt daarnaast samen met violiste Marina Meerson, die zij kent uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest.  

Programmatekst:
Duo Royale en het duo Hoei Lin The en Marina Meerson hebben speciaal voor de tentoonstelling van Singer Laren een programma samengesteld met composities van Shostakovich, Levon Atovmyan en Grazyna Bacewicz, de eerste vrouwelijke, Poolse componiste die nationaal en internationaal bekend werd. In haar Suite voor twee violen combineert Bacewicz barokelementen met diatonische harmonieën en chromatiek. Duo Royale sluit af met twee dromerige composities van Camille Saint-Saëns en Jules Massenet.

Concertserie SEM en Singer Laren

Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Mede dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord-Holland, zijn zeven verrassende programma’s samengesteld.

Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl