Two Tales

Scapino Ballet Rotterdam
zo 16 apr 16:00
16 apr
16:00
  • 16 apr
    16:00
    Theaterzaal

Scapino Ballet Rotterdam - Two Tales

Danae & Dionysios: Free at Last
Erika Silgoner: The Mourning

Scapino Ballet Rotterdam laat in ‘Two Tales’ jonge opkomende dansmakers aan het woord, die indringende verhalen vertellen met stevige wortels in de overlevering.

Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. In het werk danst een groep vrouwen als teken van verzet een laatste dans op de rand van een klif. De intense en mystieke sfeer maken van ‘Free at Last’ een overweldigende ervaring.

‘The Mourning’ is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie, waarin verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten elkaar afwisselen. Silgoner choreografeerde een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

Danae & Doinysios en Erika Silgoner zijn de winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC).