Memento Mori

Jeroen Spitzenberger & New Rotterdam Jazz Orchestra
za 19 nov 20:15
19 nov
20:15
  • 19 nov
    20:15
    Theaterzaal

Jeroen Spitzenberger & New Rotterdam Jazz Orchestra met Memento Mori

‘Memento Mori’ is een ontmoeting tussen de in Rotterdam geboren en getogen Jeroen Spitzenberger en het New Rotterdam Jazz Orchestra. De acteur is hierin al net zo virtuoos als de dertien jazzmuzikanten waarmee hij het podium deelt. Hij blaast tussen het geweld van koper en slagwerk zijn zelfgeschreven teksten stormachtig leven in. Teksten die gaan over de dood, of liever over onze sterfelijkheid, een levenslange fascinatie van de acteur. Omgeven door open deuren en tegelijkertijd het grootste mysterie.

Het orkest en Jeroen zetten in op een avond waarin hoofd en hart worden beroerd. Een funky memento mori, zo je wilt, omdat het vooruitzicht van doodgaan je levensplezier niet in de weg hoeft te staan.

Jeroen Spitzenberger heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande toneel-, televisie- en filmacteur. Ik ben reuze benieuwd naar zijn zelfgeschreven teksten en naar zijn optreden samen met jazzmuzikanten in Memento Mori , waarin dit multi-talent zich weer van een heel andere kant zal laten zien.

Edwin de Vries