Nymphéas Trombone kwartet

Tuinconcert inclusief brunch
zo 7 aug 10:15
7 aug
10:15
  • 7 aug
    10:15
    Buitenpodium in beeldentuin

Concert met brunch

Kom deze zomer genieten van een klassiek concert in onze beeldentuin met aansluitend een uitgebreide brunch. Het concert begint om 10.15 uur. En de prijs is €28,50 inclusief brunch.

Nymphéas Trombone kwartet

Muziek van over de Alpen; Nymphéas verkent werken van de Oltremontani.

Het Nymphéas Trombone Quartet duikt de renaissance in en brengt oude schatten van de zogenaamde “Oltremontani” tot leven. Deze groep componisten van de Franco-Vlaamse School stak in de vroege 16e eeuw de Alpen over om hun muziek te verspreiden naar Noord-Italië. Componisten uit Frankrijk en de Lage Landen, zoals Willaert, Verdelot en Josquin des Prez, beïnvloedden Italiaanse componisten zoals Gabrieli, en zette de ontwikkeling naar de vroege barok in gang. Het kwartet wisselt hun prachtige en harmonisch rijke madrigalen af met unieke arrangementen van Frans impressionistisch repertoire.

Over het kwartet:

Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan ontmoetten elkaar in 2015 bij het Jong Trombone Collectief. Na enkele jaren samen gespeeld te hebben in onder andere dit ensemble was er duidelijk sprake van een zowel muzikale als vriendschappelijke connectie. Toen de vier jongemannen begin september 2018 gezamenlijk de opleiding klassiek trombone aan het Conservatorium van Amsterdam volgden, was het een logische stap: er zou een nieuw trombonekwartet gevormd worden. 
Het Nymphéas Trombone Quartet onderscheidt zich niet alleen door de focus op de muziek binnen het Franse impressionisme, maar ook door de bezetting van het kwartet: in plaats van de traditionele bezetting (drie tenortrombones en een bastrombone), spelen ze alle vier op tenortrombones, wat resulteert in een slankere ensembleklank. Deze zomer nam het kwartet haar debuut-cd Orange, Blue and Pink op, dat over enkele maanden uitgebracht zal worden.

Bekijk onze thema's