Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum 100 jaar

Het reserveren van een tijdslot is verplicht
di 4 okt - zo 20 nov
4
okt
-
20
nov

Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum 100 jaar 

De Vereniging van Beeldende Kunstenaars ‘Laren-Blaricum’ bestaat 100 jaar en dat wordt van 4 oktober t/m 20 november 2022 gevierd met een jubileumexpositie in de Van den Brink galerij van het museum. In de tentoonstelling ziet u werken van de eerste leden van de vereniging die zijn opgenomen in de collectie van Singer Laren. 

Verenigde solisten

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Verenigde solisten, 100 jaar vereniging van beeldende kunstenaars Laren-Blaricum 1921-2021’. Het biedt een kleurrijk overzicht van een eeuw cultureel erfgoed. Schrijver Peter van der Ploeg heeft nieuwe kunsthistorische feiten aan het licht gebracht. Dankzij de digitale ontsluiting van archieven van musea, kunstenaarsverenigingen, kranten en tijdschriften is nieuwe en aanvullende informatie beschikbaar gekomen. Het boek bevat ook bijdragen van andere auteurs zoals museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm. 

Verkooptentoonstelling

In de nieuwe Nardinc galerij van het museum laten kunstenaars van de vereniging van 4 oktober t/m 27 november in een verkooptentoonstelling hun meest recente werken zien. 

Afbeelding: Lou Louber, De stad, 1923, olieverf op doek, Singer Laren, schenking Renée Smithuis