Jan Sluijters

Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc

t/m 28 augustus 2022
wo 9 mrt - zo 28 aug
9
mrt
-
28
aug

U bezoekt de tentoonstellingen Théo van Rysselberghe. Schilder van de zon, Lussanet. Verf in het bloed & Sluijters en de modernen met een combiticket. De tentoonstellingen zijn alleen met een tijdslot te bezoeken.

Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc

Op 10 april 2018 prijkt groot op de voorpagina van NRC Handelsblad het nieuws dat Els Blokker-Verwer de privécollectie die zij samen met haar man Jaap Blokker bijeen heeft gebracht, schenkt aan Singer Laren. Hun indrukwekkende kunstverzameling, de Collectie Nardinc, bestaat uit ruim veertig kunstwerken van Jan Sluijters en meer dan zeventig werken van moderne tijdgenoten. Singer Laren viert deze bijzondere schenking met de tentoonstelling Sluijters en de modernen. Collectie Nardinc.

Het werk van Sluijters loopt als een rode draad door de tentoonstelling en schittert in de vijf thematische zalen tussen dat van andere Nederlandse modernisten. Er is een verscheidenheid aan uitbundige voorstellingen te zien, die zijn geschilderd vanuit het gevoel, met felle kleuren en losse penseeltoetsen, waar het schilderplezier van de doeken afspat. Kom genieten van de stralende luministische landschappen, fleurige bloemenpracht, swingende danseressen en krachtige portretten in de nieuwe Nardinczalen die voor het eerst hun deuren openen.

Met werk van: Jan Sluijters, Jan Toorop, Leo Gestel, Piet van der Hem, Kees Maks, Kees van Dongen, Charley Toorop, Else Berg, Jo Koster, Charlotte van Pallandt, Dick Ket, Carel Willink en vele anderen.

Instaprondleiding

Benieuwd naar de verhalen achter de Collectie Nardinc? Iedere dinsdag om 15.00 uur neemt een ervaren rondleider u mee naar de nieuwe zalen en hoort u de verhalen achter de kunstwerken. 

Kosten: € 8,95 per persoon exclusief entreebewijs voor het museum.

Klik hier om een datum voor een instaprondleiding te selecteren