Gitte Spee schrijft kinderboek voor Singer

Speciaal voor de opening heeft illustrator Gitte Spee, bekend van kinderboeken als Meneer Big, Aap & Mol en Inspecteur Gordon, een kinderboek voor Singer Laren gemaakt: Pim in Singer Laren. Een boek over over de eenzame zwerfkat Pim die geen (t)huis heeft en op een dag gered wordt door drie zwanen die hem naar Singer brengen. Daar eet hij taartjes onder Tiffany lamp, rent hij door het museum en de beeldentuin en danst hij over de vleugel in het theater. Hij wil dolgraag blijven op deze mooie plek met al zijn nieuwe vrienden. Maar zou De Denker dat goed vinden?


Singer Laren is er voor iedereen en ook met onze jonge bezoekers willen we vieren dat het zo mooi geworden is. Bovendien willen we kinderen en families laten kennismaken met alle aspecten van Singer. Dit kinderboek laat die diversiteit zien en gaat over je ergens thuis voelen”, vertelt Tessa van Deijk, verantwoordelijk voor het educatieve programma.

Het boek wordt gepresenteerd tijdens de publieksopening op zondag 10 september. Om 14.15 en 16.15 uur leest Gitte Spee in de beeldentuin voor onder muzikale begeleiding van muziekvereniging St. Jan. Tussen de twee voorstellingen door zal Gitte Spee signeren.
In het theater geeft Edsilia Rombley twee concerten om 13.00 en 15.00 uur. Voor deze concerten zijn geen kaarten meer beschikbaar.

Gitte Spee, illustratie van Pim in de oude eetkamer van Anna en William Singer onder de Tiffany lamp