Uittip voor vrijdag 1 november

Dinsdag 9 oktober 2019

Bent u op vrijdag 1 november in ons museum? Dan hebben we een leuke 'uittip' voor u.  Geniet na uw museumbezoek in een van de vele restaurants in 't Gooi en bezoek daarna de interessante lezing van Sjeng Scheijen over zijn boek De Avant-gardisten in de bibliotheek van Huizen.

Sjeng Scheijen (1972) is slavist en specialist Russische kunst van de vroege twintigste eeuw. Zijn biografie van Sergej Diaghilev werd wereldwijd geprezen, en belandde op de eindejaarslijsten van beste boeken van The New York Times, The New Yorker en The Sunday Times. Sinds vorige week weten we dat zijn boek De avant-gardisten op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs voor non-fictie staat. Eerder kwam het boek ook op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs.

Rusland, oktober 1917. De bolsjewieken grijpen de macht. Rusland en de wereld zullen nooit meer hetzelfde zijn. Vijf maanden na de revolutie benoemen de nieuwe machthebbers nu wereldberoemde kunstenaars als Kazimir Malevitsj, Vasili Kandinsky, Vladimir Tatlin en Marc Chagall op hoge ambtelijke posten in het zojuist gevormde ‘Volkscommissariaat van Verlichting’... Nieuwsgierig geworden? Klik hier om verder te lezen.

De lezing vindt plaats op vrijdag 1 november van 20.00 tot 22.00 in de bibliotheek van Huizen (Plein 2000-1). De prijs bedraagt €7,50 voor leden van de bibliotheek en € 10,00 voor niet leden. U kunt reserveren via de website.

 

Foto ©: Alexander Sedelnikov