Henk Chabot, Zomer ('Vrede'), 1945, olieverf op doek, collectie Chabot Museum Rotterdam

19 oktober klinkt er muziek in het museum

Woensdag 9 oktober 2019

Op zaterdag 19 oktober kunt u de tentoonstelling Weer en wind. Avercamp tot Willink op een bijzondere manier bekijken! Het Goylants Kamerkoor trakteert u die dag op verschillende momenten tussen 13.30 uur en 15.30 uur in één van de zalen op liederen over storm, regen, sneeuw en ijs bij de schilderijen.

Voor de tentoonstelling heeft het koor liederen bij elkaar gezocht over regen en wind, koude winters, mist en de mooiste wolkenluchten. Ze zingen over een regenbui die het hart weer zacht en ontvankelijk maakt (The Shower, Edward Elgar) en over de hoop die je krijgt als de koude winter voorbij is (Cold winter’s ice is fled, Thomas Weelkes). Maar ook een fragiel zeilscheepje dat met een gunstige, maar zachte wind, op de allerlaatste haven afstevent wordt bezongen (Am Bodensee, Robert Schumann).

"Net als in de schilderijen van deze tentoonstelling geven de weersverschijnselen die in onze liederen worden ‘beschreven’ ook de gedachten en zieleroerselen weer van de mens die ze beschouwt en ondergaat." - Goylants Kamerkoor
 
Goylants Kamerkoor. Fotograaf: Petra Feddema

Goylants Kamerkoor. Fotograaf: Petra Feddema