Vanaf 3 september: Weer en Wind. Avercamp tot Willink

Dinsdag 25 juni 2019

Tentoonstelling

Stormen op zee en land, opkomend onweer, dijkdoorbraken, noodweer dat onrust baart, besneeuwde landschappen, avondrood en poëtische mistbanken, vastgelegd door kunstenaars als Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Piet Mondriaan, George Hendrik Breitner, Hendrik Johannes Weissenbruch, Jan Sluijters, Maurits Cornelis Escher en Carel Willink. In Weer en Wind. Avercamp tot Willink ziet u ruim honderd verrassende en spannende kunstwerken van Nederlandse kunstenaars in de afgelopen vier eeuwen, stuk voor stuk meesters in het verbeelden van mooi, dreigend of extreem weer.

Poëzie

De tentoonstelling wordt begeleid door gedichten uit de publicatie Weer & wind – 100 gedichten en 100 gezichten, samengesteld door Nicolaas Matsier, Helmi Goudswaard en Boudewijn Bakker.

Wetenschap en kunst

Gelijktijdig met de tentoonstelling, is een presentatie te zien over het wetenschappelijk onderzoek naar klimaatverandering door wetenschapper en weerman Peter Kuipers Munneke. Samen met kunstenaar Suzette Bousema maakt hij aan de hand van zijn onderzoek een presentatie waarin de schoonheid van de wetenschap getoond wordt.

De tentoonstelling is te zien van 3 september t/m 5 januari 2020. Kijk hier voor kaarten.