Tim Fransen wint Poelifinario 2018

Uit handen van Theo Maassen ontving Tim Fransen gisteravond de Poelifinario. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen jaar. Hij krijgt de cabaretprijs voor zijn filosofische cabaretvoorstelling Het Kromme Hout der Mensheid.

 

Juryrapport

Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier door de looppaden van Immanuel Kant, Ludwig van Beethoven en Napoleon Bonaparte ingenieus met elkaar te kruisen. Binnen een zorgvuldig opgebouwd raamwerk zet hij op meesterlijke wijze onze afbrokkelende beschaving af tegen de Verlichting. Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal. Waar Tim zich afvraagt ‘wie is de mens?’ stellen wij de vraag: ‘waar ligt zijn plafond?’.”
 

Op zaterdag 12 januari om 20.15 uur is hij met 'Het kromme hout der mensheid' bij ons te zien. Bestel nu uw kaarten online.