Tentoonstelling en voorstelling 'Pim in Singer Laren'

Woensdag 3 oktober, de start van de Kinderboekenweek, opent in Singer Laren de eerste kindertentoonstelling. In het Singer Atelier zijn de originele illustraties van kinderboekenschrijver en illustrator Gitte Spee te zien uit het prentenboek ´Pim in Singer Laren´.

 

In het kinderboek, dat in 2017 verscheen, wordt de zwerfkat Pim geïntroduceerd. Op een dag valt Pim in het water en wordt hij door wilde zwanen gered. Zij brengen hem naar Singer Laren waar hij een spannend avontuur beleeft met zijn nieuwe dierenvrienden.
In de tentoonstelling is ook werk te zien uit andere museumboeken van Gitte Spee waaronder 'Aap & Mol in het Rijksmuseum'.

 
In de maand oktober kunnen kinderen iedere middag op bezoek komen in het atelier waar ze zelf een vriend voor Pim op papier mogen zetten. De mooiste tekeningen winnen een gesigneerde prent van Gitte Spee.

 

Onder muzikale begeleiding leest Gitte Spee in het theater van Singer Laren voor: op woensdag 3 oktober voor leerlingen van groep 3 van de basisscholen in Laren en Blaricum en op zondag 14 oktober om 15.00 uur voor alle kinderen die dat leuk vinden. Kaarten voor de voorstelling zijn te boeken via singerlaren.nl.