Het intrigerende oorlogsverhaal van Roosje Glaser

DANSEN TUSSEN GOED EN FOUT

 

In de Gooi- en Eemlander van zaterdag 17 maart verscheen een mooi artikel over de intrigerende voorstelling Dansen met de vijand. Het indrukwekkende muziektheaterstuk is op 18 april te zien in ons theater.

 

"De dansschoenen gaan weer aan. Het intrigerende oorlogsverhaal van Roosje Glaser komt terug in de theaters. Na de succesvolle tournee in 2016 was de vraag naar de voorstelling zo groot 'Dansen met de vijand' een tweede leven tegemoet gaat. Dus terug naar de dansvloer in het schermergebied tussen goed en fout"

 

 

‘Dansen met de vijand’ werd in 2016 begroet met jubelende recensies. Mooi dus dat de voorstelling komend seizoen opnieuw te zien is. Het aangrijpende stuk is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Tante Roosje’ van Paul Glaser, dat de hele wereld overging en door de Washington Post werd omschreven als “een onontkoombaar verhaal over dapperheid en overlevingskracht”.
In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Glaser op een voor hem nog onbekend familielid: tante Roosje, een Joodse danslerares wier echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Desondanks probeert tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes, waarbij ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. De voorstelling bevat liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser, hits uit de jaren dertig en film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

 

Lees hier het volledige artikel Dansen tussen goed en fout.

 

Kaarten bestellen? Dat kan via onze website of door een mail te sturen naar theaterkassa@singerlaren.nl.