Scarlett Hooft Graafland 

Beeldend kunstenaar Scarlett Hooft Graafland creëert tijdelijke sculpturen en performances in vaak onherbergzame gebieden. De foto's die ze van deze installaties maakt zijn niet bedoeld als documentatie van het proces, maar zijn het eindresultaat van elk project. Ze reist naar plekken op de aarde waar een weids uitzicht een enorm gevoel van ruimte en vrijheid oproept. Samen met de plaatselijke bevolking doet ze kleine, speelse ingrepen in de natuur die altijd omkeerbaar zijn. Voor lange periodes verbleef zij op de hoogvlaktes van Bolivia, het Canadese poolgebied, Madagaskar, het Jemenitische eiland Socotra, Vanuatu en Turkije.

Hooft Graafland heeft solotentoonstellingen gehad bij Fotografiska, het fotomuseum van Stockholm, Huis Marseille Museum voor Fotografie, Amsterdam, Landskrona Museum in Zweden, Museum voor Fotografie in Seoul, Zuid Korea, MOCA museum in Lima, Peru en het MOCCA museum in Toronto, Canada.

Ze heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft daarna haar Masters in Sculpture gedaan aan Parsons School of Design, New York. In maart zal haar werk te zien zijn in de New York Public Library.

Instagram: @scarletthooftgraafland
Website: www.scarletthooftgraafland.com