Singer Laren

Twee nieuwe najaarstentoonstellingen

Dit najaar zijn in Singer Laren twee nieuwe tentoonstellingen te zien: Laatste impressionisten en En Plein Air – 100 jaar buiten schilderen. De exposities hebben elk een eigen invalshoek, maar zijn beiden geïnspireerd op de natuur.


In Laatste impressionisten zijn de dromerige esthetische beelden van kunstenaars als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow het onderwerp: een groep kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Société Nouvelle de Peintres et de Sculpteurs (1900 – 1915). Samen delen zij een romantische visie die zich uit in een getrouwe weergave van mens, dier en natuur.


En plein air – 100 jaar buiten schilderen laat werken zien uit de Singercollectie en biedt met schilderijen van kunstenaars als Anton Mauve, Charles Daubigny, Claude Monet, George Hendrik Breitner en Ferdinand Hart Nibbrig een overzicht van een eeuw en plein air werken.


De tentoonstellingen zijn te zien van 4 september t/m 2 december 2018.

Meer informatie over de komende tentoonstellingen vindt u op de pagina museum/verwacht.

Afbeelding: René-Xavier Prinet, Le Parachute sur la plage de Cabourg, olieverf op doek, 55 x 80 cm, particuliere collectie