Singer Laren krijgt de Collectie Nardinc van Els & Jaap Blokker

Dankbaar kondigt Singer Laren aan dat het een omvangrijke schenking zal ontvangen van kunstverzamelaar Els Blokker-Verwer (1947). De gift omvat de gehele privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc.

Rode draad in de collectie is het werk van Jan Sluijters aangevuld met tijdgenoten als Leo Gestel, Kees van Dongen, Ferdinand Hart Nibbrig, Theo van Rysselberghe, Piet van der Hem, Jan en Charley Toorop, Kees Maks, Dick Ket en Carel Willink en bestaat uit ruim honderd schilderijen en werken op papier. De Collectie Nardinc biedt een museaal overzicht van het Nederlands modernisme in de eerste helft van de 20ste eeuw en sluit naadloos aan bij de oorspronkelijke Singer verzameling, waarin de nadruk ligt op het Nederlands impressionisme.

Om het publiek permanent van de collectie te kunnen laten genieten, stelt Els Blokker Singer Laren in de gelegenheid om het museum uit te breiden met een aantal nieuwe museumzalen in de nog te bouwen Nardinc vleugel. Streven is de Nardinc vleugel eind 2020 te openen voor het publiek.

 Artist impression voorstudie Nardinc vleugel © Architoop

Meer weten over deze schenking? Klik hier voor meer informatie. Naast achtergrondinformatie over de Collectie Nardinc, ziet u daar ook een interview met Els Blokker en Jan Rudolph de Lorm.