Singer Laren
Fotograaf Pieter Kunnen

Window of Opportunity

Ana Oosting
Tue 20 Apr - Sun 6 Feb
20
Apr
-
6
Feb
  • 20 Apr
    -
    6 Feb
    Centrale Entreefoyer
    Vrij toegankelijk

Het is tijd voor het vijfde kunstwerk in de serie presentaties met de naam 'Window of Opportunity'. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers van Singer Laren als voor voorbijgangers te zien is. Tijdens openingstijden is het kunstwerk zonder museum- of theaterkaartje 'van dichtbij' te bezichtigen.

Dit keer is het de beurt aan Ana Oosting. Speciaal voor Singer Laren maakte zij het werk Veranderingen in de Gaussiaanse kromming (Changing the Gaussian curvature).

Ana Oosting: "Complexiteit komt voort uit interactie tussen simpele delen. Een enkele vouw geeft papier een nieuwe mechanische eigenschap. Herhaal de vouw en lokale interacties kunnen op globale schaal leiden tot  een bijzonder complex vermogen tot bewegen.

 Als je een papiertje buigt is het krom, maar is de Gaussische kromming nog steeds 0. Pas als het materiaal intrinsiek kromt, dus als je een vel uit zou kunnen rekken zoals een zwart gat in de ruimte doet, verandert de Gauss-waarde. Als je goed kijkt kun je dit werk zien krimpen en strekken terwijl het op-en-neer vloeit door het museum."

Window of Opportunity wordt mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation en Galerie Pouloeuff.

Op 6 juli 2021 was Ana Oosting te gast in het programma 'Bij Singer thuis' op dorpsradio Laren. Een gesprek over China, kippenpoten, het vouwen van papier, mieren, kunst en wetenschap en een fascinatie voor natuur.