Thu 9 Apr 20:15
wordt verplaatst naar 20 juni 2020

SYZYGY

Jakop Ahlbom Company
9 Apr
20:15
  • Thu 9 Apr
    20:15
    Prijs € 29,50 Supporters/CJP/BGL VIP € 27,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal
    geannuleerd

SYZYGY¹

Jakop Ahlbom creëert met ‘SYZYGY’ een magische belevenis vol beelden die nog lang op je netvlies blijven hangen. Hij kruipt dicht op je huid om een blik te werpen op ons lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld? Kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver gaat maakbaarheid en wat is schoonheid eigenlijk? Vier vrouwelijke performers spelen een spannend spel met surrealisme en transformatie in een poëtische trip langs werkelijkheid en illusie. Kun je ánders kijken? Bekijk je na afloop je eigen lichaam en dat van degene naast je met een nieuwe blik? (Stadsschouwburg Utrecht)

IMAGINE THE UNIMAGINABLE

Beelden uit Jakop Ahlbom’s voorstellingen kunnen jaren later nog voor je geestesoog terugkomen, en ook met SYZYGY creëert hij een unieke belevenis. Het is een terugkeer naar de intimiteit van de kleine/middenzaal na jaren van groot gemonteerde voorstellingen als Horror en Le Bal, om dicht op de huid op zoek te gaan naar de essentie van het lichaam in al haar zuiverheid. Associatief in de beste Ahlbom traditie, is dit een [liefdevolle] performance over kracht en kwetsbaarheid, schijn en zijn, illusie en desillusie.
 

1. SYZYGY: Wanneer tenminste drie hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekrachtsysteem

Een volstrekt eigen en unieke theatermaker. Dat feit wordt zowel internationaal als in Nederland gezien. Het is spannend, gevaarlijk, poëtisch en muzikaal. En dat allemaal op één avond. Het is belangrijk werk, een belangrijke maker. Kortom: niet vergeten te reserveren.