Singer Laren

Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij

Julika Marijn
Première
Sun 27 Mar 16:00
27 Mar
16:00
  • 27 Mar
    16:00
    Prijs € 25,00 Supporters/CJP/Vriendenloterij € 22,50 (Excl. € 3,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot – spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.


In Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling ‘In duizend zoete armen’. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omging met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven bleef zien. Met een hernieuwde blik richt Marijn spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.
 

Coronatoegangsbewijs
Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we u om uw ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kunt u digitaal (via de Coronacheck-app op uw telefoon) of op papier laten zien. 

Wat hebben we genoten van Julika in de rol van Helene Kröller Müller. Nu kruipt ze in de rol van een andere krachtige vrouw in een verhaal dat gespeeld moet worden in deze tijd.

Evert van Os