Singer Laren

Singer Swinging Sundays

Ben Fitzpatrick Quintet
Sun 3 Apr 16:15
3 Apr
16:15

Ben Fitzpatrick Quintet

Het Ben Fitzpatrick Quintet bestaat uit vijf jonge musici die de afgelopen jaren allemaal deel uitmaakten van de Amsterdamse jazz scene. Het collectief werd begin 2020 opgericht door Ben Fitzpatrick en Massimo Imperatore. Samen ontwikkelden zij een visie voor muziek die gefocust is op improvisatie en creativiteit maar tegelijkertijd ook toegankelijk is voor een breder publiek. In hun shows creëren ze een sound vol soul waarvan je direct wilt opspringen en dansen maar verwacht ook meegenomen te worden op een spirituele avontuur. De ritme sectie van de band bestaat uit Massimo Imperatore op elektrische gitaar, Matteo Mazzu op electrische bas en Nitin Parree op drums. De frontlinie wordt bemand door Alvaro Artime Jimenez op trompet en Ben Fitzpatrick op saxofoon. 

Ze wonnen in 2021 zowel de VakjuryPrijs als de Denise Jannah Award tijens de allereerste editie van de Grachtenfestival Jazz Competition.

Ben Fitzpatrick - sax, Alvaro Artime Jimenez - trompet, Massimo Imperatore – gitaar, Matteo Mazzu – basgitaar, Nitin Parree - drums