Anton Mauve, Een boerin met koeien op een landweg in de regen, ca. 1870 - 1888, Collectie Rijksmuseum Amsterdam

Wetter und Wind. Avercamp bis Willink

Ausstellung bis zum 5. januar 2020
3 Sep
-
5 Jan

Derzeit zu sehen im Museum: Wetter und Wind. Avercamp bis Willink


bis Sonntag, 5. Januar 2020 Sturm auf See, Deichbrüche, Schnee und Eis, Regenbogen und Abendrot, festgehalten von Künstlern wie Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Piet Mondriaan, George Hendrik Breitner, Hendrik Johannes Weissenbruch, Jan Sluijters, Maurits Cornelis Escher und Carel Willink. In Wetter und Wind. Avercamp bis Willink sind rund einhundert überraschende und spannende Kunstwerke niederländischer Maler aus den vergangenen vier Jahrhunderten zu sehen, allesamt Meister der Darstellung von schönen, bedrohlichen oder extremen Witterungsbedingungen.

 

 

Gelijktijdig met de tentoonstelling Weer en wind. Avercamp tot Willink is er een presentatie over het werk van wetenschapper en weerman Peter Kuipers Munneke.

"In mijn onderzoek staat de vraag centraal hoe het smelten van de ijskappen op Groenland en Antarctica bijdraagt aan het tempo van de stijging van de zeespiegel. Kunstenaar Suzette Bousema maakt aan de hand van mijn onderzoek een tentoonstelling waarin we de schoonheid van de wetenschap laten zien. Het is een viering van de nieuwsgierigheid en van de wetenschap." Peter Kuipers Munneke

Schilders van de hoge wolkenluchten wat betekent dat blauw, dat grijs waarmee jullie je dromen saust?

Fouad Laroui, uit Hollandse schilders