Singer Laren

Anna en William Singer: de grondleggers van Singer Laren

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. William schilderde in zijn atelier, Anna speelde op haar vleugel in de woonkamer. Samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.

 

Kunsten komen samen in Singer Laren

In die ruim zestig jaar heeft de tijd niet stilgestaan. De meest recente ontwikkeling zal vast niemand zijn ontgaan. Vanaf begin september 2017 ontvangen we u in een gloednieuw theater. U komt binnen via een prachtige nieuwe, centrale entree. U kunt in de gerenoveerde woonkamer van de Singers iets eten en drinken en ook van de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin, zult u versteld staan.

 

"Singer Laren is, in de geest van de oprichtster, de plek waar kunsten samenkomen, waar we de kunsten vieren." Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur

 

Collectie Nardinc

In april 2018 maakte Els Blokker haar schenking van de Collectie Nardinc aan Singer Laren bekend. Door het samenvoegen van de collecties is Singer Laren in staat het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme samenhangend in samenhang en op het hoogste niveau te tonen.

 

Klik op de link voor het verhaal van Anna en William Singer in beeld.

 

Klik op de volgende links indien u op zoek bent naar informatie over de organisatie van Singer Laren, onze jaarverslagen en mogelijke vacatures.