Verwacht

Claude Monet

Claude Monet

Auguste Renoir

Auguste Renoir

IMPRESSIONISM & BEYOND. A WONDERFUL JOURNEY
di 16 januari t/m zo 6 mei 2018

Deze tentoonstelling toont een deel van de bijzondere privécollectie van de Van Vlissingen Art Foundation. Prachtige werken van Franse meesters als Monet, Renoir, Signac, Matisse en Picasso vullen de museumzalen en daar is Singer Laren buitengewoon trots op. Naast de betrekkelijk onbekende en grote collectie impressionisten en post-impressionisten gaat deze expositie ook over het avontuur van verzamelen.

Op zondagmiddag 4 februari geeft kunsthistoricus Fred Leeman, gastconservator van deze tentoonstelling, de lezing 'Beleid en toeval bij het verzamelen'. Uw toegangskaart voor de lezing is inclusief museumbezoek.

LODEWIJK SCHELFHOUT. NEDERLANDS EERSTE KUBIST
di 16 januari t/m zo 6 mei 2018

Ter gelegenheid van de verschijning van de eerste biografie van Lodewijk Schelfhout organiseert Singer Laren in de Tuinzalen van het museum een solotentoonstelling van deze Nederlandse avant-gardist van het eerste uur. Als kleinzoon van de beroemde landschapsschilder Andreas Schelfhout had Lodewijk het kunstenaarschap letterlijk in zijn bloed. Toch staat Nederlands eerste kubist qua bekendheid nog steeds, onterecht, in de schaduw van zijn grootvader.

De in de tentoonstelling getoonde werken plaatsen het werk van Schelfhout in de context van zijn tijd. Ook worden werken getoond van vrienden en bekenden van Schelfhout, onder wie Peter Alma, Henri Le Fauconnier, Leo Gestel en Jan Sluijters. In de expositie zijn enkele zelden vertoonde bruiklenen uit particulier bezit te zien.

GESCHILDERDE TUINEN
di 15 mei t/m zo 28 augustus

Komende zomer staat Singer Laren in het teken van de tuin. Aanleiding is de openstelling van de door de beroemde landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) ontworpen beeldentuin. Oudolf geniet in het buitenland grote bekendheid en is onder andere bekend geworden met zijn ontwerp voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Bijzonder trots is Singer Laren dat bezoekers vanaf komende zomer kunnen genieten in de eerste openbaar toegankelijke beeldentuin van Oudolfs hand.

In een groot deel van het museum is de tentoonstelling Geschilderde tuinen te zien. Tijdens de periode 1880 – 1940 richtten de modernisten uit binnen- en buitenland zich veelvuldig op het verbeelden van de tuin. Kunstenaars als Gestel, Liebermann, Monet, Nolde, Van Gogh, De Smet, Toorop en Willink nemen ons mee in hun veelkleurig paradijs.
Een van de zalen is gewijd aan het werk van William Singer: de grondlegger van Singer Laren. U ziet schilderijen die hij maakte in de tuin van villa De Wilde Zwanen, de bakermat van de huidige beeldentuin.

Presentatie Piet Oudolf
In de Van den Brink Galerij van het museum is een presentatie van Oudolfs werk te zien met onder meer de originele ontwerptekeningen van de Singer beeldentuin.

PORTRETTEN UIT DE SINGER COLLECTIE
di 15 mei t/m zo 28 augustus

In de Tuinzalen van het museum ziet u een selectie van portretten uit de eigen collectie, waaronder werken van Gestel, Van Dongen en Sluijters.

IN YOUR FACE
di 11 december 2018 t/m eind april 2019

Een kunsthistorisch overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties.

NEDERLANDSE EXPRESSIONISTEN
Najaar 2019
 

 

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.