Museum

Museum Singer Laren herbergt een verrassende en brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Een ‘klassiek moderne’ collectie die veel aanknopingspunten biedt voor een veelzijdig tentoonstellingsbeleid.

 

Daarnaast is Singer Laren een thuishaven voor particuliere kunstverzamelingen. In de afgelopen jaren zijn particuliere collecties te zien geweest als Facing China (2011), CoBrA tot Dumas. Collectie De Heus-Zomer (2013), Droomkunst 1900 & 2000 (2014), Bergense School. Collectie Renée Smithuis (schenking, 2015) en Cuban Art Now (2017). Begin 2018 toonde Singer Laren een deel van de de bijzondere privécollectie van de Van Vlissingen Art Foundation in de tentoonstelling Impressionism & Beyond. A Wonderful Jouney.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

 

Dit najaar zijn in Singer Laren twee nieuwe tentoonstellingen te zien: Laatste impressionisten en En Plein Air – Honderd jaar buiten schilderen. De exposities hebben elk een eigen invalshoek, maar zijn beiden geïnspireerd op de natuur.

 

In Laatste impressionisten zijn de dromerige esthetische beelden van kunstenaars als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow het onderwerp: een groep kunstenaars van de kunstenaarsvereniging Société Nouvelle de Peintres et de Sculpteurs (1900 – 1915). Samen delen zij een romantische visie die zich uit in een getrouwe weergave van mens, dier en natuur.

En plein air – 100 jaar buiten schilderen laat werken zien uit de Singercollectie en biedt met schilderijen van kunstenaars als Anton Mauve, Charles Daubigny, Claude Monet, George Hendrik Breitner en Ferdinand Hart Nibbrig een overzicht van een eeuw en plein air werken.

 

Bestel online uw kaarten via deze link

 

Te zien in de tentoonstelling Laatste impressionisten:  René-Xavier Prinet, La Pêcheuse des crevettes, Cabourg (Garnalenvisser, Cabourg),  olieverf op doek, 68,5 x 91,5 cm, particuliere collectie.
 

RONDLEIDINGEN
Wilt u een rondleiding door de tentoonstelling, villa, het museum of de tuin? Onze ervaren rondleiders begeleiden u graag. Een verjaardag, bedrijfsuitje of familiedag krijgt zo een bijzondere invulling. Kijk hier voor meer informatie.

LEZINGEN
Bij elke tentoonstelling organisen we een gevarieerd lezingenprogramma. Bekijk hier het lezingenoverzicht. De lezingen vinden plaats op zondagmiddag om 15.00 uur in het theater. Voorafgaand of na afloop van de lezing kunt u het museum bezoeken.

BlIJF OP DE HOOGTE
Benieuwd naar welke tentoonstellingen er gaan komen? Klik dan hier.


Op onze museum facebookpagina vindt u leuke weetjes, achtergrondinformatie en bijzondere verhalen over de tentoonstellingen. Volg ons en u bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Vindt u op onze website niet de informatie die u over het museum zoekt? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers via 035 - 539 39 39.

We zien er naar uit om u bij een van onze tentoonstellingen te mogen begroeten.