Families en kinderen

Illustratie hierboven van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

In Singer Laren is altijd iets te doen. Ontdek het museum met een speurtocht, bezoek een familievoorstelling in het theater of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier.

Ontdek het museum met een speurtocht op zak
Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling 'Laatste impressionisten' zijn twee vrolijke speurtochten ontwikkeld. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Zoeken met Pim' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht 'Door een roze bril'.
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Prijs: een speurtocht is gratis en hoort bij een museumbezoek, de speurtochten kunnen worden opgehaald bij de informatiebalie in het museum.

Open Kinderatelier
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree.
Data Open Kinderatelier: zo 25-11, zo 30-12, zo 6-1 (Voorstelling Agent & Boef), zo 27-1, zo 10-2 (Voorstelling Be Bach), zo 24-2, zo 10-3 (Voorstelling Rapunzel), zo 31-3, zo 7-4, zo 28-4, zo 19-5 (Voorstelling De Gruffalo)

Familievoorstelling 'Agent & Boef' 4 +, De toren van Geluid
Zondag 6 januari muzikale voorstelling 15.00 uur.
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem: soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Kan Agent Boef ook dit keer weer vangen? En zullen ze vrienden blijven?
De prentenboek met daarin de verhalen rondom het hilarische duo Agent en Boef van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer zijn al lange tijd een groot succes en werden zelfd bekroond met de Zilveren Griffel. Na de voorstelling kun je Politiehond aaien of met Agent na kletsen. En wie durft er met Boef op de foto?!

Heeft u onze andere familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kun je, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht
Speciaal voor het erfgoedfestival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.
TIP: bekijk hier de vlog van Kidsproof reporters David en Cees, die met het doeboek op pad gaan in de tuin van Kasteel Sypesteyn.
 
Je eigen workshop
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! De workshop wordt gegeven door een kunstenaar, duurt twee uur en kost
€ 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).

Pims Atelier
Pims Atelier
Schilderworkshop
Schilderworkshop
Groene Doeboek
Groene Doeboek