Families en kinderen

Illustratie hierboven van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

Voor kinderen is er altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling 'Out of office' met een speurtocht, bezoek de muzikale familievoorstelling ‘Be Bach’ of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier.

Ontdek het museum met een speurtocht
Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling 'Out of office' zijn twee speurtochten ontwikkeld. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Zoeken met Pim' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht. Na afloop krijg je een verrassing!
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Kosten: een speurtocht is gratis en hoort bij een museumbezoek, de speurtochten kunnen worden opgehaald bij de informatiebalie in het museum.

Open Kinderatelier
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur met mooie materialen aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree.
Data Open Kinderatelier: zo 27-1, zo 10-2 (Voorstelling Be Bach), zo 17-2, zo 24-2, zo 10-3 (Voorstelling Rapunzel), zo 31-3, zo 28-4, zo 19-5 (Voorstelling De Gruffalo)

Familievoorstelling 'Be Bach' 5 +, Ton Meijer
Zondag 10 februari muzikale voorstelling 15.00 uur.
Hoe zou het voelen om je voor eventjes een grote componist te zijn? Meesterverteller Ton Meijer neemt de kinderen in de wereld van Bach. Ze spelen de kleine Johann Sebastian, kruipen in de huid van een van 21 kinderen of zitten samen met Bach in de gevangenis. Ongemerkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. Terwijl Ton vertelt, wordt hij majestueus begeleid door vier topmusici die Bachs prachtige muziek spelen.
Voor: kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders, begeleiders
Kosten: kinderen t/m 12 jaar € 17,00 volwassenen € 20,10  supporters € 17,50
Zeker zijn van plaatsen? Koop uw kaarten online.

Kaarten voor deze voorstelling geven ook toegang tot het museum. Combineer de voorstelling met een speurtocht in het museum. Vergeet niet het Singer Atelier te bezoeken waar kinderen zelf aan de slag kunnen met een activiteit die past bij wat ze in het theater gaan zien.

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht
Speciaal voor het erfgoedfestival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.
TIP: bekijk hier de vlog van Kidsproof reporters David en Cees, die met het doeboek op pad gaan in de tuin van Kasteel Sypesteyn.
 
Je eigen workshop
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Voor een kinderfeestje kunnen we een twee uur durende workshop organiseren. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën en bespreken graag de wensen van de jarige. Wordt het schilderen op doek, of iets anders? Aansluitend op de tentoonstelling in het museum, kunnen er verschillende technieken aan bod komen.
De workshop wordt gegeven door een kunstenaar, duurt twee uur en kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).
Voor meer informatie kunt u een bericht sturen aan Dineke Soer, museum@singerlaren.nl

 

Pims Atelier
Pims Atelier
Schilderworkshop
Schilderworkshop
Groene Doeboek
Groene Doeboek