Families en kinderen

Wethouder Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato. Op de achtergrond Arend van Dam en Gitte Spee.
Foto Maarten van Haaff, juli 2018.


GRATIS SPEURTOCHT EN/OF KIJKWIJZER
Bij iedere tentoonstelling in het museum zijn er twee leuke speurtochten, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Met Pim de tuin in' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een museumontdekkingstocht. De speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in het museum. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is er een gratis kijkwijzer die o.a. ingaat op beeldaspecten als 'licht, compositie en diepte' en leerlingen zelf een kunstwerk laat kiezen waar ze een recensie over schrijven.

OPEN KINDERATELIER
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree. Kijk hier voor meer informatie en data.

HET LEUKSTE GROENE DOEBOEK VAN GOOI & VECHT
Wist je dat Singer Laren meedoet aan het erfgoedfestival ‘Groen in Gooi & Vecht’? Speciaal voor dit festival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.

TIP: bekijk hier de vlog van Kidsproof reporters David en Cees, die met het doeboek op pad gaan in de tuin van Kasteel Sypesteyn.

SCHILDEREN MET JIM 8 +
Deze zomer doen we mee aan het Erfgoedfestival 'Groen in Gooi & Vecht'. Daar hoort het doeboek bij (zie hierboven), maar ook worden er vier schilderwokshops voor kinderen vanaf 8 jaar georganiseerd op verschillende locaties. Kunstenaar Jim Harris leert je schilderen naar waarneming. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.

WORKSHOP MET EEN KUNSTENAAR 6 t/m 12 jaar
Op woensdag in de schoolvakanties (regio Noord) nodigen we kunstenaars uit om een bijzondere workshop te geven. Alle kunsten komen aan bod en we doen steeds iets anders. Koop uw kaarten direct online.
€ 7,50 per kind | Supporters € 5 (inclusief museumentree)

THEATERVOORSTELLINGEN
Heeft u onze familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kunt u, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

JE EIGEN WORKSHOP
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! Een workshop voor een kinderfeestje kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).