Families en kinderen

GRATIS SPEURTOCHT EN/OF KIJKWIJZER
Bij iedere tentoonstelling in het museum zijn er twee leuke speurtochten, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Met Pim op pad' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een museumontdekkingstocht. De speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in het museum. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is er een gratis kijkwijzer die o.a. ingaat op beeldaspecten als 'licht, compositie en diepte' en leerlingen zelf een kunstwerk laat kiezen waar ze een recensie over schrijven.

PROGRAMMA BIJ DE TENTOONSTELLING 'IMPRESSIONISM & BEYOND. A WONDERFUL JOURNEY' 16 JAN T/M 6 MEI 2018

OPEN KINDERATELIER
Zondag 4 maart, 25 maart, 29 april en 27 mei
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree.

WORKSHOP MET EEN KUNSTENAAR 6 t/m 12 jaar
Woensdag 28 februari en woensdag 2 mei van 13.00 - 15.00 uur
Op woensdag in de schoolvakanties (regio Noord) nodigen we kunstenaars uit om een bijzondere workshop te geven. Alle kunsten komen aan bod en we doen steeds iets anders. Koop uw kaarten direct online.
€ 7,50 per kind | Supporters € 5 (inclusief museumentree)

MUSEUMJEUGDUNIVERSITEIT 8 t/m 12 jaar
Van architect tot museumdirecteur
In het voorjaar van 2018 doen we voor het eerst mee aan de MuseumJeugdUniversiteit. Vier knallers van sprekers geven de eerste vier colleges. Zo neemt Oscar Vos, de architect van ons nieuwe theater, je mee naar de wereld van spektakelarchitectuur, geeft architect Sanne Oomen een werkcollege over ruimte, licht en materialen, laat vormgever Berry Slok je een tentoonstelling ontwerpen en vertelt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm je spannende verhalen achter kunstwerken in onze collectie. De colleges vinden plaats op zondag 25 februari, zondag 25 maart, zondag 29 april en zondag 27 mei van 11.00 - 12.00 uur. Een collegekaart voor 4 colleges kost € 20,- en na het vierde college krijg je een echt diploma. Schrijf je in op de website van de Museumjeugduniversiteit.

THEATERVOORSTELLINGEN
Heeft u onze familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kunt u, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

 

JE EIGEN WORKSHOP
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! Een workshop voor een kinderfeestje kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).