Families en kinderen

Illustratie van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

Programma in de herfstvakantie
Zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober


Ontdek het museum met een speurtocht op zak
Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling 'Laatste impressionisten' zijn twee vrolijke speurtochten ontwikkeld. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Zoeken met Pim' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht 'Door een roze bril'.
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Prijs: een speurtocht is gratis en hoort bij een museumbezoek, de speurtochten kunnen worden opgehaald bij de informatiebalie in het museum.

Pims Atelier: kindertentoonstelling en tekenwedstrijd
Van 20 t/m 28 oktober van 12 - 17 uur (maandag gesloten)
Het atelier staat in de maand oktober 2018 in het teken van onze huiskat Pim. Hij is bedacht door Gitte Spee, auteur en illustrator van het kinderboek 'Pim in Singer Laren', dat in 2017 verscheen. In het atelier zijn de originele tekeningen van Pim te zien. Kinderen kunnen in het atelier meedoen aan de tekenwedstrijd 'Een vriend voor Pim'. De drie mooiste, leukste en grappigste tekeningen winnen een gesigneerde prent van Gitte Spee.
Voor: iedereen is van harte welkom
Reserveren: niet nodig, bij drukte is het even wachten tot er een plekje is
Prijs: het atelier is een gratis activiteit en hoort bij een museumbezoek. Leuk om te  combineren met een speurtocht in het museum. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree tot het museum, volwassenen betalen € 15,- of met een Museumkaart € 3,-

Workshop met kunstenaar Gitte Spee
Woensdag 24 oktober van 13 - 15 uur

Op woensdag in de schoolvakanties (regio Noord) nodigen we kunstenaars uit om een bijzondere workshop te geven. Woensdag 24 oktober leert Gitte Spee kinderen hoe je Pim tekent, de kat uit het kinderboek 'Pim in Singer Laren'.
Voor: kinderen vanaf ca. 5 jaar (ouders, begeleiders kunnen het museum bezoeken of wachten in de villa of foyer).
Prijs: € 7,50 per kind | Supporters € 5
Koop uw kaarten online. Let op er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Theatervoorstelling 'Legends' 8 +
Zondag 28 oktober van 15 - 16 uur
Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal? De mogelijkheden zijn eindeloos. Het beeldende en fysieke ‘Legends’ gaat over het verlangen om de werkelijkheid te ontstijgen. We zien volwassenen die ondanks alle scheve blikken gewoon doorspelen en fantaseren en zo, net als Peter Pan, altijd kind zullen blijven. Voorafgaand aan de voorstelling wordt de Tuinfoyer in LARP-sferen gebracht. Er klinkt muziek en kinderen kunnen als LARP-er op de foto. Deze activiteit duurt van 14.00 uur tot de start van de voorstelling om 15.00 uur.
Voor: kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders/begeleiders
Prijs: € 16,50 kinderen t/m 12 jaar, € 19,50 vanaf 12 jaar, € 17 supporters
Koop uw kaarten online.

En verder ...
Wat er (los van de herfstvakantie) nog meer te doen is:

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht
Speciaal voor het erfgoedfestival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.
TIP: bekijk hier de vlog van Kidsproof reporters David en Cees, die met het doeboek op pad gaan in de tuin van Kasteel Sypesteyn.
 
Theatervoorstellingen
Heeft u onze familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kunt u, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

Je eigen workshop
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! Een workshop voor een kinderfeestje kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).

Open Kinderatelier
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree.

Pims Atelier
Pims Atelier
Schilderworkshop
Schilderworkshop
Groene Doeboek
Groene Doeboek