Families en kinderen

Illustratie hierboven van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

Kom in de kerstvakantie naar Singer Laren. Ontdek het museum met een speurtocht, bezoek de vrolijke familievoorstelling ‘Agent en boef’ of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier.

Ontdek het museum met een speurtocht
Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling 'Out of office' zijn twee speurtochten ontwikkeld. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Zoeken met Pim' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht.
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Kosten: een speurtocht is gratis en hoort bij een museumbezoek, de speurtochten kunnen worden opgehaald bij de informatiebalie in het museum.

Open Kinderatelier
Zondag 23 en 30 december, zondag 6 januari van 12 - 16 uur
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur met mooie materialen aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree.
Data Open Kinderatelier: zo 23-12, zo 30-12, zo 6-1 (Voorstelling Agent & Boef), zo 27-1, zo 10-2 (Voorstelling Be Bach), zo 17-2, zo 24-2, zo 10-3 (Voorstelling Rapunzel), zo 31-3, zo 7-4, zo 28-4, zo 19-5 (Voorstelling De Gruffalo)

Workshop Maak je eigen Cobrakunstwerk met Dineke Soer
Donderdag 27 december 13 – 15 uur
Wist je dat de Cobra-kunstenaars inspiratie uit kindertekeningen haalden? Neem voor deze schilderworkshop een tekening mee die je hebt gemaakt toen je heel erg jong was. Het liefste staat er iets herkenbaars op (zoals een huis, mens of dier). Met deze oude tekening gaan we een nieuw kunstwerk maken.
Voor: kinderen van 6 jaar t/m 12 jaar
Kosten: € 7,50, supporters € 5,00 koop uw kaarten online. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Let op: Er zijn schorten, maar de verf gaat moeilijk uit je kleding dus trek oude kleren aan.

Workshop Op reis door de jungle met Sophie Steengracht
Woensdag 2 januari 13 – 15 uur
Beeldend kunstenaar Sophie Steengracht brengt met haar werk het gevoel van de natuur op je over. Dit jaar is ze op reis geweest naar Peru en daar zag ze het prachtige regenwoud. In deze schilderworkshop neemt Sophie je mee op reis en teken en schilder je zelf dieren, planten en mysterieuze boswezens.
Voor: kinderen van 6 jaar t/m 12 jaar
Kosten: € 7,50, supporters € 5,00 koop uw kaarten online. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Let op: Er zijn schorten, maar de verf gaat moeilijk uit je kleding dus trek oude kleren aan.

Familievoorstelling 'Agent & Boef' 4 +, De toren van Geluid
Zondag 6 januari muzikale voorstelling 15.00 uur.
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem: soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Kan Agent Boef ook dit keer weer vangen? En zullen ze vrienden blijven?
De prentenboek met daarin de verhalen rondom het hilarische duo Agent en Boef van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer zijn al lange tijd een groot succes en werden zelfd bekroond met de Zilveren Griffel. Na de voorstelling kun je Politiehond aaien of met Agent na kletsen. En wie durft er met Boef op de foto?!
Voor: kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders, begeleiders
Kosten: kinderen t/m 12 jaar € 10,- volwassenen € 15,- supporters € 10,-
Zeker zijn van plaatsen? Koop uw kaarten online.

Heeft u onze andere familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kun je, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht
Speciaal voor het erfgoedfestival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.
TIP: bekijk hier de vlog van Kidsproof reporters David en Cees, die met het doeboek op pad gaan in de tuin van Kasteel Sypesteyn.
 
Je eigen workshop
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! De workshop wordt gegeven door een kunstenaar, duurt twee uur en kost
€ 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).

Pims Atelier
Pims Atelier
Schilderworkshop
Schilderworkshop
Groene Doeboek
Groene Doeboek