Families en kinderen

Illustratie hierboven van Gitte Spee uit 'Pim in Singer Laren', 2017.

Voor kinderen is er altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling met een speurtocht, teken in de tuin, of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier (met mooi weer wordt het een open tuinatelier).

Ontdek het museum met een speurtocht
Tijdens openingstijd van het museum: dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur
Bij de tentoonstelling 'Out of office' zijn twee speurtochten ontwikkeld. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Zoeken met Pim' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar de ontdekkingstocht. Na afloop krijg je een verrassing!
Voor: kinderen van ca. 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders
Kosten: een speurtocht is gratis en hoort bij een museumbezoek, de speurtochten kunnen worden opgehaald bij de informatiebalie in het museum.

Open paasatelier (Vanwege het voorspelde mooie weer in de tuin!!)
Maandag 22 april 10 - 16 uur
Tweede paasdag organiseert Singer Laren een speciale editie van het open atelier. Op deze feestdag kunnen bezoekers een gigantisch struisvogelei beschilderen. U koopt het struisvogelei in de Singer Shop (€ 15,00) en loopt door naar het atelier waar een van onze medewerkers u welkom heet, schildermaterialen uitdeelt en tips geeft.
Kosten: € 15,00 voor het ei (incl. materialen, excl. museumentree, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree) Reserveren is niet nodig.

Op tweede paasdag organiseren we een Early Bird Arrangement. Voor kinderen t/m 12 jaar houdt dit in: onbeperkt luxe ontbijt, museumentree en het beschilderen van een gigantisch struisvogelei. De kosten hiervoor zijn € 24,95 per kind. (incl. struisvogelei) Klik hier voor meer informatie.

Open Kinderatelier (met mooi weer in de tuin)
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur met mooie materialen aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig.
Data: zo 28 april, zo 5 mei, zo 26 mei, zo 30 juni en alle zondagen in de zomervakantie (regio Noord)
Kosten: dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree.

Kinderworkshop met een kunstenaar
Woensdag 1 mei 13 - 15 uur

DE BLAUWE OLIFANT (VAN 2D NAAR 3D)

De workshop start met een bezoek aan de tentoonstelling 'Duitse expressionisten'. Expressionisten willen vooral hun gevoel uiten en dat doen ze door andere kleuren en vormen te gebruiken dan de realiteit. Een kat met groene snorharen, een rood paard en een blauwe olifant. Je kunt ze allemaal ontdekken in de tentoonstelling.

Na de korte rondleiding, met het hoofd vol inspiratie, neemt kunstenaar Elsemieke van der Heijden de kinderen mee naar het atelier. Daar gaan ze eerst met krijt tekenen op muziek (thema: Het blauwe paard), om vervolgens de tekening met gekleurde klei uit te werken tot een 3D kunstwerk.
Kosten: € 7,50 per kind, supporters € 5,-
Kaarten zijn online te koop. Ouders/begeleiders doen niet mee aan de workshop. Zij kunnen het museum bezoeken of ergens anders wachten om de kinderen na afloop weer op te halen.

Je eigen workshop (vanaf 6 jaar)
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Voor een kinderfeestje kunnen we een twee uur durende workshop organiseren. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën en bespreken graag de wensen van de jarige. Wordt het schilderen op doek, of iets anders? Aansluitend op de tentoonstelling in het museum, kunnen er verschillende technieken aan bod komen.
De workshop wordt gegeven door een kunstenaar, duurt twee uur en kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).
Voor meer informatie kunt u een bericht sturen aan Dineke Soer, museum@singerlaren.nl

Het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht
Speciaal voor het erfgoedfestival is een fantastisch leuk groen doeboek ontworpen. Met dit boek beleef je avonturen in de natuur en ontdek je meer over verschillende musea in de regio. De bekende kinderboekenschrijvers Arend van Dam en Gitte See schreven voor het doeboek verhalen die zich afspelen in de Gooi en Vechtstreek. Mede dankzij de steun van de Vrienden van het Gooi is het doeboek tot stand gekomen. Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.

Pims Atelier
Pims Atelier
Schilderworkshop
Schilderworkshop
Groene Doeboek
Groene Doeboek