Keep an Eye Zomerconcerten

Belinfante Quartet

Summer Swinging Sundays
4 aug
14:00
  • zo 4 aug
    14:00
    Toegang is gratis
    Tuin
    Gratis toegankelijk

Deze zomer staat Singer Laren in het teken van de tuin. De vorig jaar door landschapsarchitect Piet Oudolf ontworpen beeldentuin bloeit weer volop, in de tuinzalen van het museum ziet u de tentoonstelling Geschilderde bloemen en op drie zondagen klinkt er klassieke muziek in de beeldentuin.

 

In samenwerking met de Keep an Eye Foundation en klassiek zomerfestival Wonderfeel organiseert Singer Laren drie zomerconcerten met jong klassiek talent. U bent van harte welkom om op zondag 2 juni, 7 juli en 4 augustus op ons mooie terras te komen genieten van de wonderschone muziek. Ook wordt er bij de zomerconcerten een open atelier in de tuin georganiseerd. Toegang is gratis.

 

Het Belinfante Quartet is een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. De kwartetleden zijn Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop and Pau Marquès i Oleo. Ze hebben elkaar ontmoet nadat ze hun studietijd in diverse landen hebben afgerond, waaronder Engeland, Schotland, Catalonia en Nederland.

 

Sinds hun debuutconcert in september 2016, speelde het kwartet al op vele podia waaronder in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw Frits Philips, het Stadhuis in Weesp, EXPO Berkel-Enschot evenals live-optredens op NPO Radio 4. In 2017 trad het kwartet op tijdens het Tiberius Festival in Roemenië en ze werden geselecteerd om in maart 2019 deel te nemen aan het Festival voor Jong Talent Schiermonnikoog.

 

Met als doel hun passie voor muziek te delen met een divers publiek, hebben ze in zeer gevarieerde concertvormen gespeeld, van intiem tot locale concertreeksen tot grotere zalen.


Ze spelen stukken uit het kernrepertoire met frisse energie en combineren dit met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen.

Het kwartet werkt ook samen met vele verschillende artistieke disciplines en zo hebben ze recentelijk samen met acteur Rob Broek en illustrator Baltus Wigersma een familieconcert gecreëerd, gebaseerd op het Kinderalbum van Tchaikovsky.
Het kwartet heeft lessen gehad van Mikhail Zemtsov en Sebastian Kolosky (Utrecht Strijkkwartet), en Prunella Pacey (Allegri Strijkkwartet). Ze hebben tevens masterclasses gehad van Gregor Sigl (Artemis Kwartet).


Met hun naam zingen ze een ode aan de celliste Frieda Belinfante, die ook lerares en de eerste professionele vrouwelijke dirigente van Europa was. Haar oprechtheid, doorzettingskracht en wil, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, zijn voor hen een prachtige bron van inspiratie.

Programma

Strijkkwartetten van oa W.A. Mozart en A. Dvorak

Credits

Viool: Olivia Doflein
Viool: Fiona Robertson
Altviool: Sophie Vroegop
Cello: Pau Marquès i Oleo