Keep an Eye Zomerconcerten

Helikon Kwartet

Summer Swinging Sundays
7 jul
14:00
  • zo 7 jul
    14:00
    Toegang is gratis
    Tuin
    Gratis toegankelijk

Deze zomer staat Singer Laren in het teken van de tuin. De vorig jaar door landschapsarchitect Piet Oudolf ontworpen beeldentuin bloeit weer volop, in de tuinzalen van het museum presenteren we de tentoonstelling 'Geschilderde bloemen' en drie zondagen zal er klassieke muziek klinken.

 

In samenwerking met de Keep an Eye Foundation en klassiek zomerfestival Wonderfeel organiseert Singer Laren drie zomerconcerten met jong klassiek talent. U bent van harte welkom om op zondag 2 juni, 7 juli en 4 augustus op ons mooie terras te komen genieten van de wonderschone muziek. Ook wordt er bij de zomerconcerten een open atelier in de tuin georganiseerd. Toegang is gratis.

 

Het Helikon Kwartet werd in 2015 opgericht en is sinds 2017 in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie.


Het kwartet geeft vele concerten door heel Nederland. Zo speelden ze in het koninklijk Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Tivoli Vredenburg en Orpheus Apeldoorn. Ook waren ze te gast in het radioprogramma Opium op radio 4.

Het kwartet besteed graag aandacht aan actuele onderwerpen en werkt hierbij regelmatig samen met componisten. Nadat ze in 2017 een première gaven van het strijkkwartet van Sebastiaan van Yperen, gaven ze afgelopen zomer tijdens de NJO Muziekzomer wederom een wereldpremière. Ditmaal een werk van componist Ryan Probert, genaamd Twilight City.


Het Helikon werd de afgelopen twee jaar intensief gecoacht door Quatuor Danel, binnen de Rabo Next Stage, een coachingstraject voor jong talent georganiseerd door Tivoli Vredenburg.


In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland. In 2017 volgde het Helikon als gastensemble lessen binnen de European Chamber Music Academy.


Het kwartet ontving lessen van onder anderen Luc-Marie Aguera, Daniel Rowland, Miguel da Silva, Johannes Meissl, Stefan Metz, Petr Prause, Emanuelle Bertrand, Ásdís Valdimarsdottír, Dmitry Ferschtmann, Eberhard Feltz en Cuarteto Quiroga.

Programma

W.A. Mozart - Strijkkwartet in d mineur KV 421
F. Mendelssohn - Strijkkwartet nr. 6

Credits

Viool: Stella Zake
Viool: Marieke Kosters
Altviool: Lotus de Vries
Cello: Renate Apperloo