Gordon Meuleman

The Children

Het Nationale Theater
4 okt
20:15
  • vr 4 okt
    20:15
    Prijs € 32,50 Supporters/CJP/BGL VIP € 30,00 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Grimmige en grappige internationale theaterhit over het klimaatprobleem.

De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children, een voorstelling die bekend staat als een internationale theaterhit over het klimaatprobleem. Een tsunami heeft een nucleaire centrale aan de Noordzeekust geraakt en als er radioactief materiaal lekt, is een massale evacuatie naar de rand van het rampgebied noodzakelijk. Onder hen Hazel en Robin, die tot hun pensioen als kernfysici in de centrale werkten. Op een dag staat plotseling hun oud-collega Rose voor de deur, die met een verpletterend voorstel komt.


Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door het stuk, dat met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen? Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksrelatie in dit grimmige en grappige conversatiestuk, dat herinneringen oproept aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl.
 

Het Nationale Theater in ons eigen Singer! Wat een aanwinst. “The children” onder regie van Eric de Vroedt en met een prachtige cast voorspelt een mooie avond.

Edwin de Vries