Demonen

Toneelgroep Oostpool
25 sep
20:15
  • wo 25 sep
    20:15
    Prijs € 25,00 Supporters/CJP/BGL VIP € 22,50 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Intelligent, gedurfd en blijft boeien”, aldus de Volkskrant in 2016 over Lars Noréns Demonen in regie van Marcus Azzini.

Toneelgroep Oostpool brengt het gewaagde en moderne huiskamerdrama opnieuw met een topcast naar de theaters. In het stuk van de succesvolle Zweedse schrijver is de huiskamer in kwestie een emotioneel slagveld.
Frank komt thuis met de urn van zijn moeder. Zijn vrouw Katarina heeft zin in een leuke avond en nodigt de buren uit voor een borrel, die blij zijn hun drukke gezinsleven even te kunnen ontvluchten. Hoe later het wordt, hoe vileiner de conversatie. Totdat alles over de rand loopt, van de whisky tot de as van Franks moeder.


Azzini toont met mededogen de menselijke balanceeract tussen het zoeken naar hoe je een leven lang samen kunt blijven en je tegelijk ontplooien als individu. Dat is het prachtige, pijnlijke breukvlak waar het werk van Norén en Azzini elkaar raakt.
 

de Volkskrant ⭐⭐⭐⭐:
Azzini’s regie van ‘Demonen’ is intelligent, gedurfd en met scherpe overgangen flink op tempo. Daan Schuurmans is de enerverende motor van de voorstelling.

Theaterkrant ⭐⭐⭐⭐:
Een met veel aandacht gecomponeerde, prikkelende, moderne voorstelling. De regie van Marcus Azzini is strak, de speelstijl surrealistisch en daardoor is de voorstelling in vorm en ritme erg sterk.

NRC Handelsblad ⭐⭐⭐⭐:
Dit eigentijdse huiskamerdrama weet te ontroeren.
 

Dit geroemde en succesvolle toneelstuk is nu in Laren te zien met de veelzijdige Daan Schuurmans als onderdeel van een topcast. Ik kijk er naar uit.

Evert van Os