Leo Gestel, Bloemen voor gebloemde lap, 1913

Geschilderde Bloemen

tentoonstelling van 21 mei t/m 25 augustus
21
mei
-
25
aug

De tweede zomerperiode van de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin, is de aanleiding voor een presentatie van bloemschilderijen uit de eigen verzameling van Singer Laren: een keuze van kunstwerken uit de periode van het Nederlandse impressionisme en modernisme.


De keuze varieert van roze en witte rozen van de 'Larense' impressionist Evert Pieters, tot dieprode pioenen van Amsterdamse School schilder Floris Verster. Van paarse korenbloemen van de ultramoderne Jan Sluijters via de vlak-decoratieve rozen van Leo Gestel tot een enkele knalgele tulp van fauvist Kees van Dongen. De expressionistische witte cyclamen van Mommie Schwartz en andere Bergense School kunstenaars benadrukken met hun contrastrijke beeldtaal vooral de vormen van plant en bloem.

Kortgeleden werden wij blij verrast door de schenking van dit vroege Larense werk van Jan Sluijters, waarvan de donker paarsblauwe achtergrond wordt opgelicht door blauwgroene korenbloemen en dieprode klaprozen. Verrijkt door verschillende verblijven in Parijs, het epicentrum van de vernieuwingen in de kunst, experimenteerde Sluijters er rond 1910 op los met licht en kleur.

Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur

U bezoekt deze tentoonstelling met een entreeticket voor de expositie Duitse expressionisten.