Kunstshow 'Out of Office'

Lucas de Man
do 24
januari
  • do 24 jan
    20:15
    Prijs € 25,00 Supporters € 20,00 Museumkaart € 20,00 BGL VIPkaart/Rembrandt/ICOM € 20,00 Inclusief een exclusieve avondopenstelling van het museum (Exclusief € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Komende winter verruilen ruim 150 zelden getoonde kunsthistorische hoogtepunten uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plaats in het Singer Laren museum. Onder de titel Out of Office. Kunstschatten uit bedrijven, biedt Singer Laren in samenwerking met de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) een verrassend kunsthistorisch overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties.


Ambassadeur van de tentoonstelling Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden) neemt je mee in zijn ontdekkingsreis naar bijzondere en opvallende verhalen rondom de kunstwerken uit de collecties in relatie tot de bedrijven. Op ludieke wijze neemt hij je mee achter de schermen van de bedrijfscollecties. Wie stellen de collecties eigenlijk samen? Welke criteria hangen daar aan vast? En, misschien wel het belangrijkste van een bedrijfscollectie, wat vinden de medewerkers eigenlijk écht van de werken die er hangen?