Van Vlissingen Art Foundation

Sophie Steengracht - Winnaar 2018
27
nov
-
2
dec
  • 27 nov - 2 dec
    Museum
    niet reserveerbaar
Constante verandering, dromen, mythen en natuurlijke fenomenen zijn mijn belangrijkste leidraden.
Sophie Steengracht

Van Vlissingen Art Foundation

Helpt kunstenaars om door te breken met hun werk.

Beeldend kunstenaar Sophie Steengracht heeft in 2018 de jaarlijkse prijs van de van Vlissingen Art Foundation gewonnen. De prijs bestaat uit een reis naar keuze om werk te maken, een boek van het gemaakte werk en een tentoonstelling. De tentoonstelling vindt dit keer plaats in de Van den Brink galerij van Singer Laren.

 

 


Wie is Sophie Steengracht?

Het werk van Sophie Steengracht (1991) omvat grafische technieken, schilderkunst, sculptuur en fotografie. Centraal in haar werk staat een interesse in flux en constante verandering in de natuur, en de verbeelding hiervan in verschillende animistische culturen en mythen. Sophie onderzoekt ook de wederzijdse samenhang van de mens met zijn omgeving. In haar beelden zoekt ze naar ritmes en organisch groeiende droombeelden van een bezielde wereld. Zij is aangesloten bij het in Londen gevestigde collectief The Earth Issue, dat werkt op de grens van beeldende kunst en milieu-activisme.

Haar reis naar Manu National Park in de zuidelijke Andes van Peru heeft haar de mogelijkheid gegeven een deel van het regenwoud te zien waar nog een enorme biodiversiteit heerst en waar de natuur nog ‘onaangetast’ is. Ze heeft hier schetsen gemaakt van wat ze tegenkwam en gewerkt aan een serie foto’s, tevens de basis voor schilderijen. De verhalen van de inheemse bevolking, de animistische cultuur en haar fascinatie voor de natuur waren een leidraad voor de werken die in de expositie te zien zullen zijn.

Sophie studeerde grafische technieken aan de Scuola Lorenzo de Medici in Florence. Daarna studeerde ze in 2015 af aan de KABK (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) in Den Haag.

 

Over de Van Vlissingen Art Foundation

De stichting 'Van Vlissingen Art Foundation' werd in 2008 opgericht door John en Marine Fentener van Vlissingen-de Pourtalès. Doel van de Stichting is het bevorderen en ondersteunen van kunst in het algemeen en de hedendaagse kunst in het bijzonder. Jaarlijks selecteert de Stichting een talentvolle hedendaagse kunstenaar om belangstelling voor zijn/haar werk in bredere kring te stimuleren. Na Eppe de Haan, Peter Blokhuis, Scarlett Hooft Graafland, Tomas Hillebrand, Erik de Bree, Nathalie Duivenvoorden, Vincent Mock en Bastiaan Woudt, is Sophie Steengracht de negende kunstenaar op rij. Meer informatie: www.vanvlissingenartfoundation.nl.

 

Het is niet mogelijk om los een kaartje voor deze tentoonstelling te kopen. U bezoekt deze tentoonstelling met een entreeticket voor de tentoonstelling Laatste impressionisten.