Van Vlissingen Art Foundatuin

Sophie Steengracht - Winnaar 2018
27
nov
-
2
dec
  • 27 nov - 2 dec
    Museum
    niet reserveerbaar

Van Vlissingen Art Foundation

Helpt kunstenaars om door te breken met hun werk.

Beeldend kunstenaar Sophie Steengracht heeft in 2018 de jaarlijkse prijs van de van Vlissingen Art Foundation gewonnen. De prijs bestaat uit een reis naar keuze om werk te maken, een boek van het gemaakte werk en een tentoonstelling. De tentoonstelling vindt dit keer plaats in de Van den Brink galerij van Singer Laren.
 

Wie is Sophie Steengracht?

Sophie Steengracht (1991) is beeldend kunstenaar. Ze werkt op dit moment in haar atelier ingericht in een schuur achter een boerderij. De bijna 20 jaar oude kater Bingo houdt haar gezelschap, meestal slapend in zijn mandje, maar hij loopt ook graag met zijn pootjes door haar verfpaletten. Op deze mooie plek omringd door weilanden en bos maakt ze haar kleurrijke schilderijen en sinds kort ook metalen beelden in de laswerkplaats van haar vader.
 

Daarnaast fotografeert ze en maakt ze muurschilderingen. Sophie studeerde grafische technieken aan de Scuola Lorenzo de Medici in Florence. Daarna studeerde ze Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag en studeerde daar in 2015 af.


De Italiaanse opleiding was voornamelijk op techniek gericht. Op de KABK vond ze een goede balans tussen technische kennis en het ontwikkelen van een eigen autonome stijl.

Constante verandering, dromen, mythen en natuurlijke fenomenen zijn mijn belangrijkste leidraden.
Sophie Steengracht