Kunst in het monumentale raam van het nieuwe theater

Window of Opportunity

Tentoonstelling in de entreefoyer t/m 28 oktober
2
apr
-
28
okt
  • 2 apr - 28 okt
    Centrale Entreefoyer


 

Een podium voor jonge getalenteerde kunstenaars

Vanaf dinsdag 2 april is in Singer Laren een gloednieuw kunstwerk van Mathieu Klomp (1984) te zien: Holporem II. Het is het tweede in een serie presentaties onder de naam Window of Opportunity. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers van Singer Laren als voor voorbijgangers te zien is.

 

Tijdens openingstijden is het kunstwerk zonder museum- of theaterkaartje 'van dichtbij' te bezichtigen. Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en Singer Laren.

 

 

Een nieuwe beeldengroep speciaal voor Window of Opportunity
De levensgrote beelden van Mathieu Klomp lijken van hout, metaal of marmer. Maar schijn bedriegt: Klomp maakt de indrukwekkende figuren van gesmolten plastic. Speciaal voor Window of Opportunity creëert hij een aantal nieuwe beelden rondom zijn werk Holporem I dat in 2017 in het Centraal Museum Utrecht te zien was

 

"Al sinds ik aan dit werk begon in 2016 was het de bedoeling dat het uit zou groeien tot een beeldengroep. Nu heb ik daar eindelijk de gelegenheid voor. Het werk is ontworpen vanuit de randvoorwaarden van de tentoonstelling - een langwerpige ruimte en een werk dat zowel binnen het gebouw als van buiten zichtbaar is. Ik breng elementen en motieven samen die binnen dat kader passen en de suggestie van een verhaal oproepen. Daarbij denk ik niet aan verhalen en kijk ik enkel naar wat ik qua vorm interessant vind en naar welke interacties tussen figuren ik wil uitdrukken. Ik speel met de menselijke drang om verhalen af te lezen en dingen subjectief te duiden. Ik probeer een gevoel van inleving op te roepen, terwijl de verhalende context niet compleet en niet consistent is." aldus Mathieu Klomp
 

Mathieu Klomp is in 2013 afgestudeerd aan de HKU in Utrecht. In dat zelfde jaar is hij ook genomineerd voor de HKU award. In 2014 won hij de Kunstliefdeprijs.
 

Samenwerking Singer Laren en Keep an Eye Foundation
De serie presentaties Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en Singer Laren en is gekoppeld aan het begin van de zomer- en wintertijd. Keep an Eye Foundation ondersteunt jonge veelbelovende kunstenaars, designers, musici en andere creatieve talenten door hen een springplank te bieden naar het grote publiek door middel van verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals. Singer Laren biedt theater-, kunst- en tuinliefhebbers, maar ook iedereen die Singer Laren passeert de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Window of Opportunity is dan ook een logisch vervolg op de openbaar toegankelijke Singer beeldentuin.

 

Holporum II van Mathieu Klomp is te zien tot eind oktober 2019.

Window of Opportunity wordt mogelijk gemaakt door DOESZevenendZes, Keep an Eye Foundation en Galerie Pouloeuff.

Foto's © Pieter Kunnen

Ik vind het fantastisch dat nu ook deze mooie plek in het nieuwe Singer wordt verrijkt met een kunstwerk en al onze bezoekers kunnen genieten van het werk van jong talent.

Evert van Os, algemeen directeur Singer Laren