Kunst in het monumentale raam van het nieuwe theater

Window of Opportunity

Jimi Kleinbruinink
30
okt
-
17
mrt
  • 30 okt - 17 mrt
    Centrale Entreefoyer
    niet reserveerbaar
Ik vind het fantastisch dat nu ook deze mooie plek in het nieuwe Singer wordt verrijkt met een kunstwerk en al onze bezoekers kunnen genieten van het werk van jong talent.
Evert van Os, algemeen directeur Singer Laren

Window of Opportunity


Een podium voor jonge getalenteerde kunstenaars

Window of Opportunity is een serie presentaties waarin een jonge getalenteerde beeldend kunstenaar een kunstwerk maakt voor het monumentale raam in de gevel van het nieuwe theater van Singer Laren en dat 24/7 van buitenaf te zien is. De serie gaat op 30 oktober van start met Undercurrent van kunstenaar Jimi Kleinbruinink (1987). Tijdens de openingstijden van Singer Laren is het werk ‘gratis’ van dichtbij te bezichtigen.

 

Undercurrent

Undercurrent is een doorontwikkeling van een werk waarmee Jimi Kleinbruinink in 2016 exposeert in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Jimi onderzoekt met dit werk de invloed van schaduw. Hij creëert van verschillende materialen een driedimensionaal lijnenspel dat middels een lichtbron en een ontvangende oppervlakte wordt omgezet tot een soort tweedimensionale tekening. Jimi over Undercurrent: ‘Deze sculptuur betrekt haar eigen schaduwwereld bij het werk, zodat de schaduw niet slechts een bijproduct is, maar juist voortkomt uit het concept van het kunstwerk.’ Jimi studeerde in 2013 af aan de Academie Minerva. In 2015 ontving hij de Foederer Talent Award.

 

Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en Singer Laren. Keep an Eye Foundation ondersteunt jonge getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere creatievelingen door hen een springplank te bieden naar het grote publiek. Singer Laren biedt theater-, kunst- en tuinliefhebbers, maar ook iedereen die Singer Laren passeert, de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Window of Opportunity is daarmee een logisch vervolg op de openbaar toegankelijke Singer beeldentuin.