De Zomerse Fanfare van 1958

Boekpresentatie door Ronald van de Vate
di 23
oktober
  • di 23 okt
    15:00 - 17:30
    Prijs is inclusief consumptie en € 5,- korting op het boek
    Theaterzaal

Fanfare: de meest bezochte Nederlandse speelfilm ‘aller tijden’

Op dinsdag 23 oktober 2018 is het precies 60 jaar geleden dat Bert Haanstra’s vrolijke speelfilm Fanfare in het Amsterdamse Tuschinski theater in wereldpremière ging. De film blijkt al snel een kaskraker, drie weken na de première hebben al 554.000 mensen de film gezien. Uiteindelijk trekt Fanfare ruim 2,6 miljoen bezoekers en is nog steeds op een na de meest bezochte Nederlandse speelfilm ‘aller tijden’.
Bert Haanstra’s filmklassieker Fanfare is en blijft met zijn visuele grappen, doorkneed met Britse humor, een icoon in de Nederlandse filmgeschiedenis die anno nu nog altijd tot de verbeelding spreekt.

 

Boek ‘De Zomerse Fanfare van 1958’

De zestigste verjaardag van Fanfare wordt gevierd met een fraai boek ‘De Zomerse Fanfare van 1958’. Het boek, bol van niet eerder gepubliceerde foto’s en unieke documenten uit het Eye filmmuseum en enkele privé archieven, vertelt het volledige verhaal van de film. Hoe ontstond het idee voor de speelfilm? Wie was Alexander Mackendrick die Bert Haanstra adviseerde over het scenario en hoe ging de cineast daarmee verder? Waarom viel de keuze op Giethoorn en Diever als filmlocatie? Wie deed de productie, wie was de productieleider en welke ervaring hadden de leden van de crew? Wie componeerde ingenieuze dubbelmars voor de film, welke acteurs deden er mee en wat was hun achtergrond.

 

Op 23 oktober a.s. vindt de boekpresentatie plaats in de theaterzaal van Singer Laren. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Titie Mol, een belangrijke figurant in de film.

 

Direct na de boekpresentatie zal de film Fanfare worden vertoont. Na afloop van de film is er gelegenheid het boek tegen € 5,00 korting aan te schaffen en desgewenst te laten signeren.

Programma

15:00 – 15:20 uur Boekpresentatie
15:25 – 16:50 uur Film Fanfare
16:50 – 17:30 uur Boekverkoop (signeren)
17:30 uur Einde boekpresentatie