Celia! (Try-out)

Urban Myth
di 12
februari
  • di 12 feb
    20:15
    Prijs € 25,50 Supporters € 22,50 CJP/BGL VIP €22,5 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Een swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit

Celia! vertelt het waargebeurde verhaal over twee Cubaanse vrouwen: Celia Sánchez en
Celia Cruz. De één van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, de ander een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten is gevlucht. Sánchez probeert Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba. Zodat ze mee kan helpen het land op te bouwen. Maar waar Sánchez kunst ziet als mogelijkheid tot een collectief ideaal, ziet Cruz het als een individualistische viering van de vrijheid. Daarmee ontstaat tussen de vrouwen een spannend conflict over idealisme, solidariteit, vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Durf je je vol idealisme in te zetten voor een nieuwe wereld, ook als dat ten koste gaat van je individuele vrijheid?
 

Urban Myth heeft zichzelf de afgelopen jaren onmisbaar gemaakt. Het theatergezelschap voelt de noodzaak om voorstellingen te maken die snijden aan de actualiteit, die ontregelen en morrelen aan vaste denkpatronen. Muziek speelt een prominente rol (Urban Myth swingt!) en er zijn altijd krachtige beelden op een groot scherm
te zien. Het kloppende hart van Urban Myth is de steeds weer terugkerende thematiek: de zoektocht naar identiteit binnen een cultureel divers Nederland. Hoe wordt de ‘ander’ bekeken door de samenleving, en hoe gaat die ‘ander’ daarmee om?

 

Credits

Spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser, e.a.
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Tekst: Koos Terpstra
Muziek: Nils Fischer, Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Joe Rivera, Marc Bischoff, Armando Vidal
Kostuums: Jantine Kraaijeveld
Dramaturgie: Corien Baart