Pim in Singer Laren

Gitte Spee, Nico Schimmel en orkest
zo 14
oktober
  • zo 14 okt
    15:00
    Theaterzaal

Pim in Singer Laren

Een muzikale familievoorstelling over huiskat Pim


De Kinderboekenweek sluiten we af met een bijzondere familievoorstelling van ons eigen kinderboek 'Pim in Singer Laren' van Gitte Spee. Onder muzikale begeleiding leest Gitte voor, terwijl op groot scherm de prachtige illustraties van Pim en zijn vrienden worden getoond.

Ieder karakter uit het boek wordt verbonden aan een muziekinstrument en heeft een eigen herkenbaar motief. Zo klinkt Pim als een klarinet, muis als dwarsfluit en worden de drie zwanen door de hoorn vertolkt.

Pim heeft zelfs een eigen lied en dit is het refrein:

"Zwerfkat Pim is op zoek naar een huis
Met een groot bed en misschien een fornuis
Het hoeft niet mooi
Het hoeft niet groot
Maar wel fijn met slagroomtaart van hazelnoot
"

De voorstelling wordt ingeleid door Nico Schimmel (componist en dirigent). In totaal duurt het programma ca. 45 minuten. Na afloop kunnen de kinderen Pims Atelier bezoeken of met een speurtocht door de villa.

Op vertoon van uw entreekaart voor de voorstelling kunt u deze dag in de Singer Shop een gesigneerd boek van 'Pim in Singer Laren' kopen voor € 10,- i.p.v. € 14.95
(1 boek per reservering/familie).

Pim de voorstelling is een bekroning op de samenwerking met Gitte Spee. Dankzij Nico Schimmel is het een prachtig muziekstuk geworden en maken kleine kinderen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met verschillende instrumenten.
Tessa van Deijk

Bekijk onze thema's