‘Rembrandt van de tuinen'

Piet Oudolf Singer Prijs 2018

5
jun
-
26
aug
  • 5 jun - 26 aug
    Museum
    niet reserveerbaar

Foto JW Kaldenbach

 

Op zondag 3 juni jl. ontving Piet Oudolf (1944) de Singer Prijs 2018. Een tweejaarlijkse prijs uitgereikt door de Stichting Vrienden van Singer Laren. De ‘Rembrandt van de tuinen', creëerde met zijn ontwerp van de Singer beeldentuin een museumzaal in de open lucht. De Nederlandse tuin- en landschapsontwerper is binnen zijn vakgebied een internationale grootheid, die diverse belangrijke prijzen heeft gewonnen. Bij het grote publiek is hij vooral bekend vanwege zijn ontwerp voor het High Line Park in New York.

 

Oudolfs tuinen kenmerken zich door rijk gevarieerde beplantingen, die gedurende de seizoenen voortdurend veranderen. In Oudolfs tuinen speelt de cyclus van de plant een belangrijke rol, het uitlopen van de plant in het voorjaar, de volle bloei in de zomer en het afsterven in het najaar. Zo verandert het beeld van zijn prachtige plantencombinaties het hele jaar door.

 

In de Van den Brink Galerij van het museum ziet u een overzicht van zijn werk in binnen- en buitenland, inclusief de originele ontwerptekeningen van de Singertuin. Het is niet mogelijk om een los kaartje voor deze tentoonstelling te kopen. Piet Oudolf Singer Prijs 2018 is te bezoeken met een entreeticket voor de tentoonstelling Geschilderde tuinen.

 

In het aprilnummer van het tijdschrift Groei- en Bloei blikte Piet Oudolf alvast vooruit op de tentoonstelling Geschilderde tuinen en liet hij zijn gedachten de vrije loop bij vier schiderijen die daar te zien zijn. Lees hier het artikel Door de ogen van Piet Oudolf.