Renaissance (Première)

Mathilde Santing
wo 24
oktober
  • wo 24 okt
    20:15
    Prijs € 22,00 Supporters € 19,50 CJP/BGL VIP €19,50 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Beste zangeres van Nederland voelt zich herboren en zingt dat van de daken.

Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde Mathilde Santing de harten van een miljoenenpubliek. Haar buitengewone stem en technische beheersing geven haar de onschuld van een blank meisje van zeventien, maar het volume en de souplesse van een volwassen zwarte soulzangeres. Toch wil ze nog een keer helemaal opnieuw beginnen.


In 2017 onderging Mathilde een behandeling van Brainspotting-uitvinder David Grand. Een paar dagen later merkte ze tot haar verbazing dat haar stem nog mooier was en haar creatieve durf nog groter. Mathilde voelt zich herboren en wil dat van de daken zingen. Ze klinkt voller, rijker en dieper dan ooit tevoren en toch ook alsof ze net uit het ei gekropen is. Voor dit theaterconcert was dan ook maar één titel denkbaar: ‘Renaissance’, dat in het teken staat van haar nieuwe album dat komend najaar, op haar geboortedag, verschijnt.
 

Prachtig dat Mathilde haar zestigste verjaardag en de landelijke première van haar nieuwe voorstelling in Singer komt vieren. U bent van harte uitgenodigd om dit samen met haar te komen vieren.
Evert van Os, algemeen directeur