Bernstein Celebration Tour

Millennium Jazz Orchestra
18 mei
20:15
  • za 18 mei
    20:15
    Prijs € 30,40 Supporters € 27,80 CJP/BGL VIP €27,80 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

‘Leonard Bernstein at 100’ is een wereldwijd evenement om de honderdste geboortedag van de legendarische componist en dirigent groots te vieren. In Nederland valt deze eer te beurt aan het Millennium Jazz Orchestra, dat met artistiek leider Joan Reinders en vocaliste Laura Bohn een spectaculaire cross-over presenteert die de klassieke muziek van Bernstein verbindt met jazz-idioom in bigbandbezetting.

Bekende composities, uit onder meer de West Side Story, en onbekende worden door topmusici uitgevoerd in meesterlijke arrangementen van Joan Reinders. Het programma is contrastrijk, met veel swing, bluesy, vette bigbandklanken, opwindende ritmiek en prachtige ballades. De Amerikaanse sopraan Laura Bohn staat garant voor vocaal en theatraal spektakel en de solisten van het Millennium Jazz Orchestra laten bij het improviseren hun talent de vrije loop.

Leonard Bernstein. Over fenomenen gesproken. In al zijn muzikale hoedanigheden altijd vol vuur! Joan Reinders en zijn Millennium Jazz Orchestra staan stil bij het feit dat deze gigant 100 jaar geleden werd geboren. Sopraan Laura Bohn samen met dit toporkest horen is al reden genoeg om zo snel mogelijk een kaartje te bestellen
Co de Kloet
MJO-PR-CHardy-Klink
MJO-PR-CHardy-Klink