Leo Fuld - Wo Ahin Soll Ich Geh‘n?

De getergde mannen
za 4
mei
  • za 4 mei
    21:00 - 22:20
    Prijs € 15,45 (Exclusief € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Muzikaal eerbetoon aan een unieke Nederlandse zanger, de keizer van het Jiddische lied.

 

Getergde Man Rob van de Meeberg en zijn dochter Rosa Mee brengen een muzikaal eerbetoon aan een unieke Nederlandse zanger.

 

Leo Fuld werd in 1912 geboren in een arm Rotterdams gezin en groeide uit tot een wereldster, die optrad met Edith Piaf en Frank Sinatra. Zijn versie van ‘My Yddische Mama’ was een wereldhit en hij maakte succesvolle wereldtournees. Na de oorlog vestigde de keizer van het Jiddische lied zich in Amsterdam en liet hij met zijn optredens de Joodse cultuur, die vrijwel uit Nederland was verdwenen, herleven. Toen hij in Parijs een Poolse overlevende van het getto in Warschau het Jiddische lied ‘Wo Ahin Soll Ich Geh’n’ hoorde zingen, was Fuld zo geroerd dat hij hem beloofde het nummer wereldberoemd te maken. En dat deed hij. De man, die met zijn warme tenor dertig miljoen platen verkocht, stierf in 1997, zo goed als vergeten.

 

 

Rob van de Meeberg speelt Leo Fuld. De ooit legendarische zanger van ‘My Yddische Mama’. Hij portretteert met zijn dochter Rosa Mee als journaliste een man met ijdele trekken vol verdriet over het verlies van zijn hele familie. Een onvergetelijke voorstelling.
Kick van der Veer