237 redenen om door te gaan

Orkater: Leopold Witte en Geert Lageveen
11 apr
20:15
  • do 11 apr
    20:15
    Prijs € 28,35 Supporters € 25,75 CJP/BGL VIP €25,75 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Feelgoodvoorstelling over het leven zelf.

Theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte hebben er dringend behoefte aan om de balans op te maken. Ze zijn allebei dik in de vijftig en hoe gaan ze daarmee om? Waar staan ze in het leven? Welke rol willen ze nog spelen? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

 

Op zoek naar antwoorden leggen Geert en Leopold elkaar het vuur na aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen ‘237 redenen voor seks’ delen ze vileine speldenprikken uit en steggelen ze over de dood. Waar de een de dood ziet als deel van het leven, bezweert de ander haar door allerlei doelen te stellen. Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten, associëren de mannen er luchtig op los. Regisseur Michiel de Regt laat Lageveen en Witte doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf.

“Alles klopt aan deze voorstelling. Een juweeltje.” (Theaterkrant *****)

Leopold Witte en Geert Lageveen zijn allebei geweldige acteurs. Je hoeft maar naar de sterren te kijken die ze kregen in de kritieken. Ik zie er enorm naar uit om die voorstelling te zien.
Edwin de Vries