Casablanca

Jamie Grant, Stefan Rokebrand, Tjebbo Gerritsma en Gürkan Küçüksentürk, e.a.
30 mrt
20:15
  • za 30 mrt
    20:15
    Prijs € 36,05 Supporters € 33,50 CJP/BGL VIP €33,50 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

 

 

De makers van de theatersuccessen ‘Oeroeg’ en ‘Gejaagd door de wind’ verpakken ditmaal een onvergetelijke klassieker in fraai muziektheater. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt.


‘Naar Casablanca’ verbindt onze geschiedenis met de prangende actualiteit. Want ooit vluchtte men Europa uit, nu zoeken velen hun hoop en toekomst in ons continent. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en liefde, maar ook van corruptie en mensenhandel. Van valse en echte visa. Velen leven er tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama is daarmee een voorstelling voor ons allemaal.
Stefan Rokebrand en Jamie Grant laten het liefdesvuur in hun harten ontbranden, opgestookt door de meeslepende, nieuw gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker. De tekst is van Jibbe Willems, een van de beste theaterauteurs van dit moment, Madeleine Matzer tekent voor de regie.
 

Een van de grootste klassiekers van de filmgeschiedenis. Zo’n prachtig verhaal. Ik ben reuze benieuwd naar de theaterversie.
Edwin de Vries