Art

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom
za 16
maart
  • za 16 mrt
    20:15 - 21:45
    Prijs € 38,65 Supporters € 36,05 CJP/BGL VIP €36,05 (Excl. € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Fonkelnieuwe versie van Yasmina Reza’s internationaal bekroonde komedie.

De komedie ‘Art’ is een van de bekendste en succesvolste toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. In deze fonkelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Het begint allemaal als Serge voor een idioot hoog bedrag een hypermodern doek koopt en zijn vrienden Mark en Ivan uitnodigt om het te komen bewonderen. Mark vindt het een draak van een werk, een reactie die Serge in het verkeerde keelgat schiet. Ivan probeert de boel te sussen – over smaak valt niet te twisten, toch? – maar gooit onbedoeld olie op de al verhitte discussie. Al snel wordt het schilderij een excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Zetten ze zo hun vriendschap op het spel?


De première vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs en sindsdien is het stuk verschillende keren onderscheiden, onder meer met een Laurence Olivier Award en Tony Award voor Best Play en een Olivier Award voor Best Comedy.
 

Ooit speelde ik met Hans Kesting en Paul de Leeuw de Nederlandse oerversie. Een jaar lang volle zalen. Een meesterlijk stuk. Ook nu weer.
Edwin de Vries