De hedendaagse kunstmarkt in al zijn geledingen

Jop Ubbens
zo 3
februari
  • zo 3 feb
    15:00
    Prijs € 19,00 Supporters € 8,00 Museumkaart € 11,00 BGL VIPkaart/Rembrandt/ICOM € 8,00 Inclusief museumbezoek, zonder bewaakte garderobe en consumptie (Exclusief € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Trends in de kunstmarkt

De kunstmarkt is gelaagd. Er is er niet één; er zijn er vele. Terwijl de verzamelaars van oude meesters een uitstervend ras zijn, is het ‘hybride’ verzamelen - met de nadruk op hedendaagse kunst van na 1960 - helemaal ‘hot’. In het gemiddelde interieur van de gefortuneerden hangen tegenwoordig gestileerde foto’s boven een Louis XVI commode, met daarop een stel Empire kandelaars. Ernaast kan zomaar een etnisch Papoeaschild tussen de Impressionisten en Modernen hangen. Niets vloekt, alles is toegestaan. En het internet speelt daarbij een belangrijke rol.
Net zoals in de mode, zijn er ook in de kunst trends en hypes, zoals de belangstelling voor de zogenaamde kunst- en wonderkamers (rariteitenkabinetten), Picasso en Warhol, moderne multiples, Escher, of de monster, duivels en andere uitvloeisels van de composities van Hieronymus Bosch.

 

Jop Ubbens

Jop Ubbens - oud-directeur van Christie’s Nederland, nu Ubbens Art - leidt u aan de hand van afbeeldingen langs de verschillende, boeiende kunstmarkten. Hij vertelt over bizarre en soms misschien obscene prijzen voor kunst en laat zien dat kunst niet slechts een verbeelding van de werkelijkheid is. Kunst maakt blij, kunst schuurt en kunst hoort erbij.