Uit verdriet geboren (Helene Kröller Müller) (Reprise)

Julika Marijn
zo 27
januari
  • zo 27 jan
    15:00
    Prijs € 25,75 Supporters € 15,45 Museumkaart/CJP € 20,60 BGL VIPkaart/Rembrandt/ICOM € 15,45 Inclusief museumbezoek, zonder bewaakte garderobe en consumptie (Exclusief € 1,50 transactiekosten per bestelling)
    Theaterzaal

Fascinerende zoektocht naar de levensmotieven van Helene Kröller-Müller.

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven; daarover gaat ‘Uit verdriet geboren’, waarin theatermaakster Julika Marijn op speelse en brutale wijze in het leven duikt van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Ze was een powervrouw avant la lettre, die als een van de eersten op grote schaal werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie legde ze de basis voor het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, dat Marijn inzage gaf in de ruim drieduizend brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.


Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde kunstverzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven aan het woord en houdt en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht. “Fascinerend solotoneel.” (Noordhollands Dagblad).

Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin
Ben van Duin